Təbriz Badam Qurabiyəsi https://1.bp.blogspot.com/-cWlU2B0qCZo/XFHjijamnEI/AAAAAAAACVA/03iYXby2yyQFDYXtrRo1nIQZ_nDpqHQKgCEwYBhgL/s640/b%2Bqurabiye%2B012%2B-%2BKopie%2B-%2BKopie.JPG Badam Qurabiyyəsi Güney Azərbaycanın ən qədim (Əski) şirniyyatlarindan (tatlılarınan ) birsidir. Təbriz qurabiyyəsin ağzıma qoyanda badamların yazda açan nəcabətli çiçəkləri yadıma düşər. Təbriz qurabiyyəsinin bu nəcabətli çiçəklərdən böyük payi vardi, yanlız badamdan oluşdurardılar bu şirnini, indi

Bu konu 820 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Təbriz Badam Qurabiyəsi 820 Reviews

    Konuyu değerlendir: Təbriz Badam Qurabiyəsi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 820 kez incelendi.

  1. #1
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    9.712
    Konular
    3529
    Beğendikleri
    127
    Beğenileri
    32
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azeribalasi

    Standart Təbriz Badam Qurabiyəsi

    Təbriz Badam Qurabiyəsi



    Badam Qurabiyyəsi Güney Azərbaycanın ən qədim (Əski) şirniyyatlarindan (tatlılarınan ) birsidir.
    Təbriz qurabiyyəsin ağzıma qoyanda badamların yazda açan nəcabətli çiçəkləri yadıma düşər. Təbriz qurabiyyəsinin bu nəcabətli çiçəklərdən böyük payi vardi, yanlız badamdan oluşdurardılar bu şirnini, indi Təbrizdə bunu nargildən(Kokos) də bişirməkdədilər, ancaq badam qurabiyyələrinin başqa yeri var, bir başqa dadi və anlami var.



    Təbriz Badam Qurabiyəsi üçün lazım olanlar :
    1. 500 qram qabıqsız Badam (İç qabığı soyulmuş Badam)
    2. 1 kilo şəkər (mən 750 qram işlədirəm)
    3. Lazım olduğu qədər yumurtanın ağı
    4. yarım fincan üzüm sirkəsi ( 50 ml.)
    5. 50 qram düyü unu
    6. Lazımlı qədər püstə, badam və şəkər


    Təbriz Qurabiyəsinin hazırlaması:






    Badam şekərlə qatılır, sonra bir az yumurta ağıyla qarışdırılır ki, 10-15 dəqigə qalib canına çəksin.








    Ət maşınında bu qarışım çəkilir (3 dəfəden çox çekilməməli, yoxsa badam yağ verər)







    Mikserle indi bu qarışımı bir qabda orta sürətdə qarışdırın .Xəmir bərk olsa, bir az yumurta ağını artırın.
    ən sonda düyü unu ve sirkəni badam xəmirinə qatın ve mikserle xəmiri qarisdirin ki, rengi ağarasın.





    Xəmir qarışımını Indi bu iş üçün məxsus parçadan olan qıfa tökün.





    Fırın qabının içinə , yağlı kağızı serin və xəmiri qıf vasitəsi ilə dairə şəklinə gətirin. Bir- birindən aralı olsun.
    Bu Qurabiye dairələrinin üzərinə püstə, badam və şəkər sepin


    Fırını , öncədən 120 - 150 °C dərəcəsi ilə qızdırılmalıdır
    Qurabiyə olan qabı fırının orta yerinə (təbəqəsinə) yerləşdirin.
    Qurabiylər firında olanda arada bir su çiləyinki üstü qurumasın deyə (Qurabilyələrin üstü qurusa şişməz yoxsa).
    Qurabiyələr 20-30 dəqiqə firnda qalmalıdır ta ki, üzəri qızılı rəngə çevirilənə qədər.






    Qurabiyəler soyuyandan sonra onu yağlı kağızdan ayırmaq lazımdır.



    Not: Bu şirnilər, hava dəyəndə çox tez quruyurlar, o üzdən onları qapaqlı bir qabda saxlamaq lazımdır.
    Önəmli bir məsələ: Bu şirninin cox kalorisi vardır. O üzdən bu şirnini çox yeməkdən çəkin


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Təbriz Badam Qurabiyəsi

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: Azeribalasi

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 820

    Dünyanin En Büyük Azeri Mp3 Arsivi. www.azeribalasi.com

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş