Erikli-limonlu kavurma Koyun eti - 275 gr, erimiş yağ - 30gr, baş soğan - 50gr, kuru erik - 20gr, limon - 1 / 5 adet. safran - 0,05 gr, biber - 0.1gr. Koyun etinden 25-30 gramlık parçalar kesilir, tuz, karabiber ekilip soğanla birlikte kavrulur. Bir parça bulyon, erik ve safran suyu katılıp kendi buharında pişirilir. Tavada sofraya getirilir, üzerine limon dilimleri eklenir.

Bu konu 1101 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Azerbaycan Erikli-limonlu kavurma 1101 Reviews

    Konuyu değerlendir: Azerbaycan Erikli-limonlu kavurma

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1101 kez incelendi.

  1. #1
    AyMaRaLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    24.08.2008
    Mesajlar
    11.371
    Konular
    5172
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @AyMaRaLCaN

    Standart Azerbaycan Erikli-limonlu kavurma

    Erikli-limonlu kavurma


    Koyun eti - 275 gr, erimiş yağ - 30gr, baş soğan - 50gr, kuru erik - 20gr, limon - 1 / 5 adet. safran - 0,05 gr, biber - 0.1gr. Koyun etinden 25-30 gramlık parçalar kesilir, tuz, karabiber ekilip soğanla birlikte kavrulur. Bir parça bulyon, erik ve safran suyu katılıp kendi buharında pişirilir. Tavada sofraya getirilir, üzerine limon dilimleri eklenir.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Azerbaycan Erikli-limonlu kavurma

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: AyMaRaLCaN

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1101

    Sinemde yanar dağlar bahçeler bağlar yetim
    Sensizken canım ağlar bensizken memleketim
    Özüme bir kez dokun gör nasıl birisiyim
    Aşka aşıkken bile memleket delisiyim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş