Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış makarna
4 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
20 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Bir tencerede suyu kaynatıp makarnaları 15 dakika kaynatıp süzün. Aynı tencerenin içinde rendelenmiş soğanı, tereyağını ve salçayı birlikte 3 dakika kadar kavurun. Üzerine 6 su bardağı soğuk suyu ekleyip 20 dakika pişmeye bırakın. Ezilmiş sarımsakları, toz tarhanayı az suda sıvı hale getirip çorbanın içine ekleyin. Karıştırarak 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis yaparken üzerine haşlanmış makarnaları üzerine bolca ekleyip üzerine kaşar peyniri ekleyip sıcak sıcak servis yapın.
Kürdan böreği
6 kişilik
Malzemeler
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
3 haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Kızartmak için sıvı yağı
1 çay bardağı zeytin
Kürdan
Yapılışı: Yoğurt, haşlanmış patates ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları da üzerine ekleyip bu karışını yufkaların üzerine süsün. Yufkaları kendi içlerinde ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde sıkı sıkı sıkıştırıp tepsiye dizin 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartıp. Sıcak ve soğuk olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz küçük küçük kesip üzerine zeytinlerle kürdanları batırın ve servis tabağına dizin.