http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/0/1/1/0/1/0/1/1/1/1/1/0/0/0/1/0/file/186309.jpg 6 kişilik Malzemeler 2 su bardağı pirin 1 su bardağı kuru bakla 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz

Bu konu 1053 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Baklalı pilav 1053 Reviews

    Konuyu değerlendir: Baklalı pilav

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1053 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart Baklalı pilav



    6 kişilik
    Malzemeler

    2 su bardağı pirin
    1 su bardağı kuru bakla
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 soğan
    Yarım demet dereotu
    1 limon

    Yapılışı: Baklaları akşamdan suya koyup ıslatın. Sonra süzüp yıkayın. Pilavı pişireceğiniz tencerede zeytinyağı ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurup içine baklaları atın ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinçleri de üzerine ilave edin. Şekerini, tuzunu ve limon suyunu da ekleyip suyunu verin. Üzerini geçinceye kadar su döküp kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Daha sonra kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlenince servis tabaklarına alıp ikram edin. Bu pilavı soğuk olarak ta ikram edebilirsiniz.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Baklalı pilav

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1053


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş