Elif Korkmazel birbirinden lezzetli tarifleri sizler için hazırladı.
Malzemeler (4 kişilik)
2 su bardağı Amerikan pirinci
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşıgı dolma
fıstığı
1 yemek kaşığı
dolma üzümü
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin.Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin.Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun