http://i123.photobucket.com/albums/o293/janine_dicosta/dividers/fruit.gif GÜNÜN MENÜSÜ http://img48.imageshack.us/img48/3662/fleur125we5.gif ÇERKEZ ÇORBASI

Bu konu 3089 kez görüntülendi 11 yorum aldı ...
GÜNÜN MENÜSÜ 3089 Reviews

    Konuyu değerlendir: GÜNÜN MENÜSÜ

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 3089 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni GÜNÜN MENÜSÜ



    GÜNÜN MENÜSÜ





    ÇERKEZ ÇORBASI





    Malzemeler

    1 Bardak Mısır
    1 Bardak Aşurelik Buğday
    1 Bardak Yoğurt
    2 Adet Yumurta
    Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin

    Bir Miktar Tavuk Eti
    1 Kaşık Un
    Nane
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
    Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
    Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
    Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir.



    SADRAZAM KAYIĞI





    Malzemeler;

    5 kabak
    2 domates
    1 büyük kuru soğan
    200 gr. Kıyma
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Sosu için;

    1 su bardağı süt
    1 kaşık tereyağı
    1 kaşık un
    Tuz
    Kaşar peyniri

    Hazırlanışı;

    Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
    Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
    Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
    Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

    Beşamel sos;

    Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
    Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...



    TOP TOP KÖFTE




    * 750 gr kıyma
    * 1 adet yumurta
    * 1 diş sarımsak
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 2 dilim ekmek içi
    * Yarım çay bardağı süt
    * 1 çay kaşığı kabartma tozu
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * Tuz
    * Kızartmak için 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    Ayrıca :

    * 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
    * 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
    * 1 diş sarımsak, doğranmış
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * Tuz



    * Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.
    * Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
    * Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
    * 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın.
    * Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
    * Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk) pişirin.
    * Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak servis edin.



    Sade Pilav




    Malzemeler:

    2 su bardağı pirinç
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı margarin(Ben tereyağla yaparım)
    3 su bardağı su veya etsuyu
    tuz

    Hazırlanışı:

    Pirinçler ayıklanır, yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir. Tekrar yıkanır, süzülür. Pilav tenceresine sıvıyağ, margarin, su konup kaynatılır. Pirinçler ilave edi*lir. 4-5 dakika harlı ateşte sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.



    SALATA





    Malzemeler:

    *1 adet atom(eisberg) marul

    *1 adet domates

    *birkaç yaprak taze fesleğen

    *zeytin yağı-limon sosu,tuz

    HAZIRLANIŞI:

    Malzemeleri irice doğrayıp harmanlayın. Üzerine zeytinyağı-limon sosunu dökün.


    KAYISILI MUHALLEBi





    * 3 kahve fincanı toz şeker
    * 3 kahve fincanı un
    * 1 litre süt
    * 1 yumurta sarısı
    * Vanilya
    * 75 gr tereyağı
    * 8-10 kuru kayısı
    * Biraz badem
    * Ayrıca 1 bardak şeker



    * Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
    * 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
    * Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin.
    * Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin.
    * Muhallebiyi dökün.
    * Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.



    AFiYET OLSUN


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: GÜNÜN MENÜSÜ

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 11

          Görüntüleme: 3089


  2. #2
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    753
    @Vuslata Hasret

    Standart

    şimalllllllllllllllllllll acıktımmmmmmmmmmmmmm şimdi yemek tarifi sırasımı cıx cıx cıx
    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

  3. #3
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart

    Sakın yeme acıktınsa salata ye abişşşgöbecik buymuş baggg

  4. #4
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    753
    @Vuslata Hasret

    Standart

    Alıntı ŞimaL Rumuzlu Üyeden Alıntı
    Sakın yeme acıktınsa salata ye abişşşgöbecik buymuş baggg
    Gece gece Güldürdün.Göbeğim buyuk değilki ).(
    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

  5. #5
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart

    Resimler öyle demiyo ama kandıraasınkiii kandıramasınkiii

  6. #6
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    753
    @Vuslata Hasret

    Standart

    Alıntı ŞimaL Rumuzlu Üyeden Alıntı
    Resimler öyle demiyo ama kandıraasınkiii kandıramasınkiii
    kARNIMI İÇİNE ÇEKTİM ÇOĞUNDADA BELDEN YUKARI ÇEKİN DEDİM AMA YINEDE BALKON ÇIKINTILI MALESEF DİYETİSYENE GİDECEĞİM BİR HAFTA SONRA..DAHA DUN KONUŞTUK HANIMLA...
    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

  7. #7
    SaiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    13.11.2009
    Yaş;
    40
    Mesajlar
    3.857
    Konular
    680
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @SaiL

    Standart

    bana pirinç pilavı verirsen yeter, gerisi sizin olsun...
    Bayılıyorum tereyağlı pirinç pilavına..(tabi güzel yapılırsa)

  8. #8
    CiLqiN-GözDé - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    23.01.2009
    Yaş;
    31
    Mesajlar
    2.509
    Konular
    489
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @CiLqiN-GözDé

    Standart






    Bana bunLar yeteR abla öyle seyler ekliyirsenki canım cekir cidden ya diyet seyler eklee
    .






    .




    .






    DoqRuLuquna inanabiLécéqin Ték RoMan,
    Kéndi HayaTınDıR...

  9. #9
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart

    canim benim tam eklerim

  10. #10
    SaiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    13.11.2009
    Yaş;
    40
    Mesajlar
    3.857
    Konular
    680
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @SaiL

    Standart

    bizim pirinç pilavına ne oldu
    şöyle tereyağlı, tavuk bulyonlu....

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş