http://i30.tinypic.com/34852mp.jpg Cevizli Patlıcan Salatası Malzemeler: 4 Adet orta boy patlıcan 4 Adet Yeil biber 1 su bardağı Ceviz içi 1/2 Demet maydanoz 3 Yemek kaşığı zeytinyağı

Bu konu 1339 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
günün yemeği 1339 Reviews

    Konuyu değerlendir: günün yemeği

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1339 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni günün yemeği



    Cevizli Patlıcan Salatası

    Malzemeler:

    4 Adet orta boy patlıcan
    4 Adet Yeil biber
    1 su bardağı Ceviz içi
    1/2 Demet maydanoz
    3 Yemek kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    250 gr Yoğurt
    Karabiber
    Sirke
    Tuz

    Yapılışı:
    Patlıcan ve biberleri fırnda közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Sarmısakları ezin. Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına alıp iyice karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile süslüyerek servis yapın.Afiyet olsun…


    Domatesli Telşehriye Çorbası

    Malzemeler:

    2 adet domates
    1 çay bardağı sıvı yağ
    ½ paket tel şehriye
    1 adet limon
    1 demet maydanoz
    ½ litre su
    yeteri kadar tuz

    Yapılışı:
    Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.

    Susamlı Tavuk Pane



    Malzemeler:

    1/2 kg tavuk biftek
    1 çay bardağı un
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay bardağı susam
    tuz
    Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ


    Yapılışı:
    Tavuklar ince uzun şeritler haline kesilir. Unun içine köri, tuz, karabiber karıştırılır. Biftekler önce una sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonrada susama bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır.

    Maklube



    Malzemeler:

    1 bütün tavuk
    2 adet patates
    2 adet patlıcan
    1 su bardağı pirinç
    kızartmak için sıvıyağ
    yeterli miktarda tuz


    Yapılışı:
    Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın. Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün. Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart. Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin. En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın. Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin.

    Gül Tatlısı




    Malzemeler:

    2 su bardağı iri boy İrmik
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 yumurta
    1/2 paket Margarin oda sıcaklığında
    Aldığı kadar un
    1 su bardağı ceviz
    1 su bardağı Şeker
    1 su bardağı Yoğurt
    1 paket Kabartma Tozu
    1 paket Vanilya
    ŞURUB İÇİN
    3 su bardağı Şeker
    3,5 su bardağı Su
    1/2 Limonun Suyu

    Yapılışı:
    Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır.



    AFİYET OLSUN...


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: günün yemeği

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1339


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş