http://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/29.jpg Malzemeler 3 Adet yumartanın sarısı 1 Paket margarin 1 Tutam tuz Alabildiğince un 1 Paket kabarmatozu

Bu konu 1322 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Boşnak Tatlısı-Boşnak Tatlısı nasıl yapılır? Boşnak Tatlısı hakkında, Tarifi 1322 Reviews

    Konuyu değerlendir: Boşnak Tatlısı-Boşnak Tatlısı nasıl yapılır? Boşnak Tatlısı hakkında, Tarifi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1322 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Boşnak Tatlısı-Boşnak Tatlısı nasıl yapılır? Boşnak Tatlısı hakkında, Tarifi




    Malzemeler
    3 Adet yumartanın sarısı
    1 Paket margarin
    1 Tutam tuz
    Alabildiğince un
    1 Paket kabarmatozu
    1 Adet yumurtanın sarısı(üzerine)
    Hindistancevizi(üzerine serpmek için)
    Antepfıstığı(üzerine serpmek için)
    1 Su bardağı dövülmüş ceviz(içine)
    1 Tatlı kaşığı tarçın (içine)
    1 Tatlı kaşığı hindistancevizi(içine)
    3 Su bardağı şeker (şerbeti için)
    2.5 Su bardağı su (şerbeti için)
    Çeyrek limon suyu (şerbeti için)

    Hazırlanışı
    • Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim.
    • Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım.
    • Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
    • Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım.
    • Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım.
    • Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım.
    • Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
    • Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
    • Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
    • Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım.
    • Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim.
    • Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Boşnak Tatlısı-Boşnak Tatlısı nasıl yapılır? Boşnak Tatlısı hakkında, Tarifi

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1322


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş