Malzemeler (5 kg turşu için) 5 kg domates (ne çok olmuş ne de ham) 2 baş sarımsak bir avuç cin biberi 1 litre sirke aldığı kadar su,tuz Hazırlanışı : Domatesleri yıkadıktan sonra bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delelim.Turşu kavanozuna yerleştirelim.Sarımsakları soyalım,biberlerinde acısının çıkması için uçlarını keselim.Biber ve sarımsakları domateslerin üzerine ekleyelim.Sirkenin içine 2,5 avuç(1 karış kavanoza 1 avuç tuz)tuzu eritelim ve domateslerin üzerine dökelim.Kalan

Bu konu 1261 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Domates Turşusu 1261 Reviews

    Konuyu değerlendir: Domates Turşusu

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1261 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    755
    @Vuslata Hasret

    Standart Domates Turşusu

    Malzemeler (5 kg turşu için)
    5 kg domates (ne çok olmuş ne de ham)
    2 baş sarımsak
    bir avuç cin biberi
    1 litre sirke
    aldığı kadar su,tuz

    Hazırlanışı : Domatesleri yıkadıktan sonra bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delelim.Turşu kavanozuna yerleştirelim.Sarımsakları soyalım,biberlerinde acısının çıkması için uçlarını keselim.Biber ve sarımsakları domateslerin üzerine ekleyelim.Sirkenin içine 2,5 avuç(1 karış kavanoza 1 avuç tuz)tuzu eritelim ve domateslerin üzerine dökelim.Kalan kısmınıda su ile dolduralım.Turşu kavanozunu sıkıca kapatalım.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.Afiyet olsun.



    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Domates Turşusu

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1261

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş