http://i45.tinypic.com/ngzukj.jpg Bu yemek tencerede pisen bir kebap turuhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif o nedenle adina Kazan Kebabi deniyor. Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir. Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim. Ne kadar da ozlemisim... Daha once esim hic yememisti ve cok begendi. Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve

Bu konu 3465 kez görüntülendi 7 yorum aldı ...
Kazan Kebabı 3465 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kazan Kebabı

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 3465 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Kazan Kebabı


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Bu yemek tencerede pisen bir kebap turu
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    o nedenle adina Kazan Kebabi deniyor. Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir. Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim. Ne kadar da ozlemisim... Daha once esim hic yememisti ve cok begendi. Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    begeneceginize eminim. Simdiden afiyet olsun:

    Mazlemeler:

    *
    3 adet orta boy patlican
    *
    2 adet iri domates
    *
    500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kullananlar ete 1 y.k. yag eklemeli)
    *
    1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
    *
    1+1 y.k. salca
    *
    1/2 c.k. karisik baharat
    *
    Biraz tuz
    *
    1 t.k pul biber
    *
    1/2 s.b. su
    *
    3 y.k. sivi yag

    Karisik Baharat icin 3 y.k. karabiber
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    2 y.k. tarcin
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    1 t.k. karanfil ve 1 t.k. yenibahari guzelce harmanlayin.


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

    Yapilisi:

    1.
    Et
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    baharat
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    sogan
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    karabiber
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    pul biber ve bir y.k. salcayi derin bir kapta yogurun.
    2.
    Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin.
    3.
    Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    butun kalmasi lazim). Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin.
    4.
    Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin. Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin.


    5.

    Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirin.Kalan bir y.k. salcayi yarim s.b. suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin. Iki y.k. sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirin.Seklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz)
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin.


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

    Mutlaka ama mutlaka deneyin derim
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    parmaklarinizi da birlikte yiyeceginize garanti veriyorum! Hazirladiginiz salcali su
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    yemek pistikten sonra yag ile birlikte harika bir sos olusturuyor; servis yaparken tabaklara birer kasik sos ekleyip ekmeginizi (esimle denedik cok leziz oluyor) bandirin Pisirme esnasinda yemek suyunu tamamen cekmesine ragmen hala tam pismemis ise bir miktar sicak su daha ekleyebilirsiniz.




    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Kazan Kebabı

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 7

          Görüntüleme: 3465


  2. #2
    SaiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    13.11.2009
    Yaş;
    40
    Mesajlar
    3.857
    Konular
    680
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @SaiL

    Standart

    kebap deyince ben adana kebabının üstüne kebap tanımam, tabi yapana göre değişir...

  3. #3
    Azerigüzeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    07.12.2009
    Mesajlar
    558
    Konular
    69
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azerigüzeli

    Standart

    üfff ya canım çekti

  4. #4
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    755
    @Vuslata Hasret

    Standart

    Anlaşılan öğlen vakti..sen milleti iyice açıktıracaksın..yada sen acıktın

  5. #5
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart

    abi ben açım ama ota devam veterjanım bn sizi açıktırmag için koydum

  6. #6
    Azerigüzeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    07.12.2009
    Mesajlar
    558
    Konular
    69
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azerigüzeli

    Standart

    o zaman yapta bize yolla bari

  7. #7
    Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    18.04.2010
    Mesajlar
    1.526
    Konular
    205
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    581
    @Furkan

    Standart

    aslında bende yapabilirm kolay gibi gözüküyor da kıyma bozuyo işi, kıymadan nefret ediyom,yılardır bıktırdılar kıymadan her yemeğe koyarken,denemez lazım zaten patlıcan kıyma iyi ikili oluyor,karnıyarık yapıyom bunu da yaparım aslında ,benzer




    Bir gün öləcəksən, bunu bilirsən,
    Ölmək istəmirsən, çünki sevirsən.
    Sevgilin ölübsə, sən də ölürsən,
    Ölümü sevirsən, bu tamam başqa,
    Durma dostum, sən də yer ver aşka!

  8. #8
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart

    ohhhhh maşallah bana yumurta kırde bılmem kimsede sokmuyo mutfaka çünki deprem yaratıyom mutfakta

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş