Milli Gazete yazarı Dr. Ebubekir Sifil bugün Fethullah Gülen Cemaati ile yaşadığı bir tartışmayı okuyucuları ile paylaştı. İslamcı kesim içerisinde önemli fikirleri ile bilinen Rıhle Dergisi’ni çıkaran Sifil, derginin dağıtımını Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olan Cihan Dağıtım Şirketi’ne verdiklerini anlattı. İlk üç sayıdan sonra sıra dördüncü sayıya geldiğinde şirket derginin dağıtımını yapmayacağını söyledi. Bunun sebebi sorulduğunda ise cemaatin savunduğu “Dinlerarası Diyalog”

Bu konu 1396 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Cemaat İslamİ dÜŞÜnceye karŞi 1396 Reviews

    Konuyu değerlendir: Cemaat İslamİ dÜŞÜnceye karŞi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1396 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart Cemaat İslamİ dÜŞÜnceye karŞi

    Milli Gazete yazarı Dr. Ebubekir Sifil bugün Fethullah Gülen Cemaati ile yaşadığı bir tartışmayı okuyucuları ile paylaştı.
    İslamcı kesim içerisinde önemli fikirleri ile bilinen Rıhle Dergisi’ni çıkaran Sifil, derginin dağıtımını Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olan Cihan Dağıtım Şirketi’ne verdiklerini anlattı.

    İlk üç sayıdan sonra sıra dördüncü sayıya geldiğinde şirket derginin dağıtımını yapmayacağını söyledi. Bunun sebebi sorulduğunda ise cemaatin savunduğu “Dinlerarası Diyalog” faaliyetinin tartışma konusu yapıldığı söylendi. Kısacası cemaat kendisi ile aynı düşünmeyen bir İslamcı derginin dağıtımını yapmıyordu.

    Sifil yazısında “bizim çizgimizi, dilimizi, duruşumuzu bilenler biliyor; biz hiçbir zaman eleştirdiğimiz meselelerde haddi aşmamayı, eleştiriyi "çamur atma" boyutuna taşımamayı ve herşeyden önemlisi de eleştiriye "ihkak-ı hakk" için yapmaya gayret göstermeyi ilke edinmişizdir” dedi. Dergide cemaate dönük hiçbir hakaret olmadığı halde sadece fikirlerinden ötürü dağıtımın kesildiğini söyleyen Sifil, “İşte bu, "cemaatçilik" anlayışının tecelli tarzlarından birisidir. Madem ki bizim gibi düşünmüyorsun, o zaman bizim rezervlerimizi sineye çekeceksin” dedi.

    Sifil cemaatin Yahudi ve Hristiyan din adamları ile samimiyetle diyalog kurduğu halde İslamcı kesime dönük hoşgörüsüzlüğünü eleştirdiği yazısında şunları söyledi: “Bizi asıl üzen, Hristiyanlar'la, başka din ve inanç mensuplarıyla diyalog faaliyetleri tertip eden, onlarla bir arada bulunup onların "temel" farklılıklarını tahammül ile hatta "tahammül" ne kelime, "hoşgörü" ile karşılayanların, müslüman kardeşlerinin bir konudaki farklılığına tahammül edemiyor!”.
    Sifil bunun “cemaatli” olmakla “cemaatçi” olmak arasındaki farktan kaynaklandığını söyledi.

    Odatv.com


    İşte Sifil’in yazısının ilgili bölümü:

    “Söz buraya kadar gelmişken, Rıhle dergisi olarak yaşadığımız bir gelişmeyi paylaşayım sizinle.
    Ülkemizde bir büyük cemaatin, pek çok alanda olduğu gibi yayın dağıtım alanında da etkin bir organizasyonu var. Bu organizasyon başlangıçta Rıhle'yi dağıtmayı kabul etmiş ve bir-iki sayıyı dağıtmıştı. Ancak sıra dördüncü sayının dağıtımına geldiğinde, "artık Rıhle'yi dağıtmayacağız" tavrıyla karşılaştı arkadaşlarımız.
    Sebebi sorulduğunda da Rıhle'de Dinlerarası Diyalog faaliyetlerinin tartışma konusu yapıldığı söylendi. Oysa bizim çizgimizi, dilimizi, duruşumuzu bilenler biliyor; biz hiçbir zaman eleştirdiğimiz meselelerde haddi aşmamayı, eleştiriyi "çamur atma" boyutuna taşımamayı ve herşeyden önemlisi de eleştiriye "ihkak-ı hakk" için yapmaya gayret göstermeyi ilke edinmişizdir.
    Eleştirdiğimiz insanların kişiliklerini, özel hayatlarını... araştırıp deşifre etmek, çamur atmak vb. "kul hakkı" kapsamına giren hususlarla uğraşmayı ahlakî olmayan bir tutum olarak kabul ve deklare etmiş bulunuyoruz.
    Söz konusu organizasyon, farklı tekellerin (mesela Doğan grubunun) dergilerini dağıtmayı ilkelerine aykırı bulmuyor ama Rıhle'yi, sırf Diyalog meselesinde farklı bir çizgiyi benimsediği için dağıtmayı reddetmekte bir sakınca görmüyor.İşte bu, "cemaatçilik" anlayışının tecelli tarzlarından birisidir. Madem ki bizim gibi düşünmüyorsun, o zaman bizim rezervlerimizi sineye çekeceksin.
    Bu tavrı başından beri "anormal" bulmadığımızı belirteyim. Bizi asıl üzen, Hristiyanlar'la, başka din ve inanç mensuplarıyla diyalog faaliyetleri tertip eden, onlarla bir arada bulunup onların "temel" farklılıklarını tahammül ile hatta "tahammül" ne kelime, "hoşgörü" ile karşılayanların, müslüman kardeşlerinin bir konudaki farklılığına tahammül edemiyor!
    Cemaatli olmak ile cemaatçi olmak arasındaki fark


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Cemaat İslamİ dÜŞÜnceye karŞi

          Kategori: İslamiyete Dair Herşey

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1396


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş