Qiymə Xuruşu (Qarası) http://4.bp.blogspot.com/-dbkdMC81D9Q/U_ECLSVVIHI/AAAAAAAAAnM/uFkY8e6fktg/s1600/045.jpg Qiymə özü Türkcə sözdür. qiymə yəni balaca doğranmış ət. kıymaktan gəlir.sözcük kökü * Kıy * dır. kəsmək-kiçik parçalara ayırmaq.kıyım-qıymaq-qıyma hamısı Kıy kökündən gəlmişdir və öz türkçedir.Özbək, Uyğur, Azərbaycan və Türkiyə Türkçələrini də kıyma, qıyma deyə keçər.

Bu konu 1271 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Qiymə Xuruşu (Qarası) 1271 Reviews

    Konuyu değerlendir: Qiymə Xuruşu (Qarası)

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1271 kez incelendi.

  1. #1
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    9.712
    Konular
    3529
    Beğendikleri
    131
    Beğenileri
    33
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azeribalasi

    Standart Qiymə Xuruşu (Qarası)

    Qiymə Xuruşu (Qarası)



    Qiymə özü Türkcə sözdür. qiymə yəni balaca doğranmış ət.
    kıymaktan gəlir.sözcük kökü * Kıy * dır. kəsmək-kiçik parçalara ayırmaq.kıyım-qıymaq-qıyma hamısı Kıy kökündən gəlmişdir və öz türkçedir.Özbək, Uyğur, Azərbaycan və Türkiyə Türkçələrini də kıyma, qıyma deyə keçər.





    Qiymə Xuruşu (Qarası) hazrılamaq üçün lazım olanlar:
    - 200 qram ləpə (Noxud Ləpəsi) (1 istəkan),
    - 500 qram qoyun əti - orta tikələrə doğranmış (quşbaşı),
    - 4 dənə qurudulmuş lumu (limon) ( Güney Az-da kiçik limon növünün qurudulmuşu),
    - 2 iri baş soğan, soyulmuş və incə doğranmış,
    - 2 yemək qaşığı rub (tomat pastası- salça),
    - 3-4 istəkan su
    - 4 dənə yeralma (kartof)
    - Duz, istiot, zəfəran,


    Hazırlanması:




    Ləpəni pişirərik, pişdikdən sonra suyunu (Suyunu süzgəcdə süzün) tamamilə alarıq.



    Soğanı soyun və incə doğrayın.
    Tavada (kənarları bir az hündür olsun) yağı qızdırıb soğanı bir az saralanadək qızardarıq.

    Əti orta tikələrə doğrarıq (quşbaşı),
    Əti soğana əlavə edib,vam odda qarışdıra-qarışdıra bərabər qızardarıq.


    Sonra isə su əlavə edilir, vam odda pişir, hazır vəziyyətə çatdırılır.

    ləpəni (Noxud Ləpəsi) pişmiş ətin üzərinə töküb və qarışdırarıq.

    2 yemək qaşığı rub (tomat pastasını- salça), zəfəran üzərinə tökün.

    Quru lumuları (limonları) bir-iki yerdən çərtib ətin içərisinə artırarıq, bir qədər bişdikdən sonra limonları çıxarın ( yemək acı dad verməsin deyə ) əgər quru lumu (limon) yoxsa limon suyundan 3 yemək qaşığı ətə əlavə edə bilərik.

    Ən son, duz, istiot zövqə görə tökərik

    Yeralma (kartof) soyulur barmaq uzunluğunda və ənində doğranır, yağda qızardılır, xuruşa (Qarasına) əlavə edilir.


    Bu xuruş plovun (düyü) üstündə yeyilir.
    Yapışsın (Nuş olsun)






    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Qiymə Xuruşu (Qarası)

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: Azeribalasi

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1271

    Dünyanin En Büyük Azeri Mp3 Arsivi. www.azeribalasi.com

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş