Enver Paşa tarafından eşi Naciye Sultan'a gönderilmiş bir mektup. Bir paşa olması ve kahraman olması bir yana nasıl bir aşk adamı olduğu da ve sevdiğine olan bağlılığıda böylece ortada. 24 Temmuz 1911 - Berlin İki gözüm, Sultanım, Efendim, Siz hiç olmazsa benim resmimi gördünüz, ya bendenizde o da yok. Karanlıkta gözlerimi kapar, sizin hayalinizi gözümün önüne getirmek isterim. Yatarken Allah’ımdan hiç olmazsa rüyada olsun sizi bir kerecik göstermesini dilerim. Fakat şimdiye kadar

Bu konu 246 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Enver Paşa'nın Naciye Sultan'a Mektubu 246 Reviews

Konuyu değerlendir: Enver Paşa'nın Naciye Sultan'a Mektubu

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 246 kez incelendi.

hasan47tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yaş;
    22
    Konular
    6
    Beğendikleri
    12
    Beğenileri
    9
    Tecrübe Puanı
    0
    @hasan47tr

Standart Enver Paşa'nın Naciye Sultan'a Mektubu

Enver Paşa tarafından eşi Naciye Sultan'a gönderilmiş bir mektup. Bir paşa olması ve kahraman olması bir yana nasıl bir aşk adamı olduğu da ve sevdiğine olan bağlılığıda böylece ortada.

24 Temmuz 1911 - Berlin
    İki gözüm, Sultanım, Efendim,
    Siz hiç olmazsa benim resmimi gördünüz, ya bendenizde o da yok. Karanlıkta gözlerimi kapar, sizin hayalinizi gözümün önüne getirmek isterim. Yatarken Allah’ımdan hiç olmazsa rüyada olsun sizi bir kerecik göstermesini dilerim. Fakat şimdiye kadar hiç muvaffak olmadım. Haşa sümmehaşa, nasıl Cenab-ı Hak’kı bir şekil vermeden seviyorsam, sizi de şimdi bir ruh-u latif olarak, şeklinizi düşünmeden seviyorum.
    Artık sizin hayalinizle meşgul olarak yatağıma gireceğim. Bundan evvel bütün kalbimle saadetinizi temenni ederek sizi kucaklar, gözlerinizden öperim iki gözüm…
    Enver’iniz…
    Şehidi Ala Gazi i Namdar Enver Paşa

Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

Konu: Enver Paşa'nın Naciye Sultan'a Mektubu

Kategori: Gazete, Dergi, İnternetten Alıntılar

Konuyu Baslatan: hasan47tr

Cevaplar: 0

Görüntüleme: 246

Azeribalasi (26.06.2023) Beğenenler

Etiketler