www.azeribalasi.com üyelerine özel, Masa üstü veya Laptop-Notebook bilgisayarları için, Windows 11 format, yükleme veya yükseltme işleminin en kolay yolunu tarif edeceğim. Hemen, "Bilgisayarım Windows 11 yüklemeye müsait değil" diyerek, konuyu okumaktan vazgeçmeyin. Zaten benim amacımda, Windows 11 yüklemeye "müsait olmayan" Bilgisayarlara en kolay ve basit yoldan nasıl Winsows 11 yüklenir, bunun yolunu göstermektir. Konunun sizleri sıkmaması için, elimden geldiğince teknik terimlerden

Bu konu 998 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Windows 11 kurma açıklamaları 998 Reviews

    Konuyu değerlendir: Windows 11 kurma açıklamaları

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 998 kez incelendi.

  1. #1
    Turkuaz&Tr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    08.10.2010
    Yaş;
    64
    Mesajlar
    903
    Konular
    446
    Beğendikleri
    67
    Beğenileri
    57
    Tecrübe Puanı
    100
    @Turkuaz&Tr.

    Harika Windows 11 kurma açıklamaları

    www.azeribalasi.com üyelerine özel, Masa üstü veya Laptop-Notebook bilgisayarları için, Windows 11 format, yükleme veya yükseltme işleminin en kolay yolunu tarif edeceğim.

    Hemen, "Bilgisayarım Windows 11 yüklemeye müsait değil" diyerek, konuyu okumaktan vazgeçmeyin. Zaten benim amacımda, Windows 11 yüklemeye "müsait olmayan" Bilgisayarlara en kolay ve basit yoldan nasıl Winsows 11 yüklenir, bunun yolunu göstermektir. Konunun sizleri sıkmaması için, elimden geldiğince teknik terimlerden kaçınacağım.
    Bilgisayarınızda Windows 10'un lisanslı her hangi bir işletim sistemi sürümünün yüklü olduğunu varsayarak konuya geçiyorum. (Not: işlem yapacağınız Windows 10'unuz Lisanslı değilse, konunun altına yazın, Windows 10 lisanslamanızın yolunuda gösteririm.)

    Şimdiiiii !!!!, Bilgisayarınız Windows 11 test sonucunda şöyle bir uyarı alır.
    "BU BİLGİSAYAR ŞU ANDA WİNDOWS 11'İ ÇALIŞTIRMAK İÇİN, MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAMIYOR. PC Sistem Durumu Denetimi Uygulamasında ayrıntıları öğrenin ve yapabileceğiniz şeyler olup olmadığına bakın."
    Denetim uygulamasını çalıştırıp, Bilgisayarınızı test ettiğinizde, "TMP, UEFI, Chipset, İşlemci, bilmem kaçıncı nesil bilgisayar vb. gibi hususlarda teknik terimlerle karşılaşır ve yapabileceğiniz bir şeyin olmadığını görürsünüz. Bu durumun izahı şudur. Microsoft size diyor ki, "Bilgisayarınız eski, bunun için Windows 10 güncellemelerini bundan sonra yayımlamayacağız, gidin kendinize yeni nesil bir Bilgisayar alın"
    Microsoft böyle diyor diye ve bizi zorluyorsa, gidip 1000 - 1500$ vererek yeni nesil bir bilgisayar alacakmıyız? Henüz bilgisayarı iş gören birisi olarak diyorum ki, hayır gidip almıyacağım. (Durumu iyi olan gidip alabilir. Bunda hiç bir sakınca yoktur.)

    İşin özüne bakarsanız Windows 11; Windows 10 'un üzerine inşa edilmiş olup, kabaca masa üstü kullanımı, arka plan resimleri , ve hız konusunda biraz daha istikrarlı hale getirilmiş.

    Şimdi gelelim işin püf noktasına!!!!

    Siz Windows yüklü Bilgisayarınıza Windows 11 yüklemeye yani format atmaya çalışırken, yüklemenin ilk etabında yüklemeye devam edemezsiniz.
    NEDEN??? Acaba Microsoft'un, Windows 11 için "BU BİLGİSAYAR ŞU ANDA WİNDOWS 11'İ ÇALIŞTIRMAK İÇİN, MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAMIYOR. " uyarısından dolayı mı? Yoksa!!!! Microsoft'un, eski nesil Bilgisayarlara Windows 11'in yüklenmesini engelleyen klasör içindeki bloke edici yani engelleyici .dll komutlarının çalışmasımıdır?

    Tabiki de, bu komutların format esnasında otomatik çalışmasıdır.
    İşte bizde, Windows 11 .iso klasörü içinde çalışan bu komutları silerek, eski nesil yani testten geçemeyen bilgisayarlarımıza Windows 11'i yükleyeceğiz.

    Bu noktadan sonra, aşağıda yazdığım adımları dikkatlice okuyup, uygularsanız, temiz bir Windows 11 işletim sistemine sahip olacaksınız.

    ADIM ADIM YAPACAĞINIZ İŞLEMLERİN HEPSİ YASALDIR. HİÇBİR CRACK (yani Hack) VEYA PROĞRAM KULLANMAYACAĞIZ.

    1.
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    Link'inden Windows 11 İSO klasörünü Bilgisayarınıza indiriniz. Yukarıda verdiğim link sayfasına geldiğinizde, sayfayı yukarı kaydırarak, !!!!"Windows 11 Disk Görüntüsünü (ISO) İndirme" kısmına geliniz. "İndir'i seçin" yazan yere tıklayınız ve "Windows 11 (multi-edition ISO) yu seçin.
    (Not: Windows 11 (multi-edition ISO); Windows 11'in çok sürümlü hali demektir. Sizin Bilgisayarınızda Windows 10 Pro., Home, Education vb. gibi hangi sürüm yüklü ise, o sürümün Windows 11'ini indirecektir.)
    Windows 11 (multi-edition ISO) yu seçtikten sonra, "İndir" butonunu tıklıyorsunuz. tıklama sonrası hemen aşağıda "Ürün dilini seçin" in altında "Birini seçin" i tıklayarak, dil seçeneğinizi tıklayınız ve ardından, "Onayla" yı tıklayıp 3 saniye bekleyiniz. Ardından "Windows 11 Türkçe veya seçtiğiniz dil--- 64-bit indir--"tıklayarak iso kasörünü indiriniz.

    2. İndirdiğiniz Windows 11 .iso klasörünüzü (bu "plak" şeklinde gibi de olabilir, Winrar şeklinde de olabilir.) PC'nizin yani Bilgisayarınızın Masa üstüne alınız.

    NOT: 3-4-5-6-7-8 ve 9. maddelerdeki açıklamalar yapacağınız işlemlerle ilgili olduğu için, aşağıda verdiğim linklerden dosyayı indiriniz ve açıklamanın ilgili devamını okuyarak, videoyu izleyerek kurrulumu yapınız.

    10. Kurulum esnasında gelen tercih seçenekleri içinde önemli olan, Windows 10 daki dosyalarınızın, uygulamalarınızın vb. korunması tercihidir. Windows 10 da ne tür uygulamalarınız, oyunlarınız, dosyalarınız, kurulu programlarınız varsa hepsi Windows 11'e taşınacaktır. Bu seçenek ve diğerleri tercihinize kalmıştır.

    11. Windows 11'iniz Windows 10 lisanssınızla otomatik olarak aktifleştirilecektir. Kurulum bitince, ayarlar bölümünden Windows Update' i seçerek, Windows 11'inizi güncelleyiniz. Diğer işlemler sizin tercihinize kalmıştır.

    ÖNEMLİ NOT: Farzedelim ki, sizlere tarif ettiğim yolda eksik veya hata yaptınız ve kuruluma (yükseltmeye - formata) geçtiniz ve kurulum bir yerde hata verdi. Kormayınız. Kurulumu iptal ediniz. Göreceksiniz ki, Windows 10'nunuza eksiksiz geri dönmüşsünüz.

    Ben temizlediğim ................. dosyasını size sundum. Bu iş yani temizleme işi zahmetli diyorsanız, bu dosyayı alın ve klasördeki ........... dosyasının içine atıp, Setuptan kuruluma başlayın.

    Hayırlı olsun.

    İndirme Linki :
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Alternatif İndirme Linki:
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Turkuaz&Tr.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Windows 11 kurma açıklamaları

          Kategori: İşletim Sistemleri

          Konuyu Baslatan: Turkuaz&Tr.

          Cevaplar: 1

          Görüntüleme: 998

    AZERBAYCAN BAYRAĞINDA MAVİ; TÜRKLÜK, BAĞIMSIZLIK VE GÖĞ'Ü İFADE EDER. MAVİ ÖZGÜRLÜK, MAVİ SONSUZLUKTUR.



    ''UYUYAN MİLLETLER YA ÖLÜR,
    YA DA KÖLE OLARAK UYANIR''

    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

  2. #2
    Turkuaz&Tr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    08.10.2010
    Yaş;
    64
    Mesajlar
    903
    Konular
    446
    Beğendikleri
    67
    Beğenileri
    57
    Tecrübe Puanı
    100
    @Turkuaz&Tr.

    Standart Cevap: Windows 11 kurma açıklamaları

    Yukarıdaki "Windows 11 kurma açıklamaları" başlıklı anlatım paylaşımıma ilaveten, laptopdan
    hazırladığım videoyu izleyerek, daha pratik ve görsel olarak işlemlerinizi yapabilirsiniz.

    AZERBAYCAN BAYRAĞINDA MAVİ; TÜRKLÜK, BAĞIMSIZLIK VE GÖĞ'Ü İFADE EDER. MAVİ ÖZGÜRLÜK, MAVİ SONSUZLUKTUR.



    ''UYUYAN MİLLETLER YA ÖLÜR,
    YA DA KÖLE OLARAK UYANIR''

    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş