Tel əriştə şorbası http://3.bp.blogspot.com/-vgRpTBbPUZM/VCXp_R-ywJI/AAAAAAAAA74/7thbdOKGAMI/s1600/bedsup067.jpg Güney Azərbaycan Yeməklərindən Tel əriştə şorbası (Tel Şehriye çorbası- Vermişel supu) Bu şorba (çorba-sup) Güney Azərbaycan'da qədimdən (eskiden) pişən, sevilən və bəyənilən şorbalardan (çorbalardan-suplardan) birisidir. Lazım olanlar:

Bu konu 802 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Tel əriştə şorbası 802 Reviews

    Konuyu değerlendir: Tel əriştə şorbası

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 802 kez incelendi.

  1. #1
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    9.749
    Konular
    3575
    Beğendikleri
    962
    Beğenileri
    221
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azeribalasi

    Standart Tel əriştə şorbası

    Tel əriştə şorbası




    Güney Azərbaycan Yeməklərindən
    Tel əriştə şorbası (Tel Şehriye çorbası- Vermişel supu)
    Bu şorba (çorba-sup) Güney Azərbaycan'da qədimdən (eskiden) pişən, sevilən və bəyənilən şorbalardan (çorbalardan-suplardan) birisidir.

    Lazım olanlar:

    1dənə Yerkökü (keşir-havuç)
    1 dənə yekə Yeralma (kartof-patates)
    1 baş orta boy Soğan
    1/2 bardaq ( yarım istəkan) Tel əriştə (vermişeli - Tel Şehriye)
    1litrə Pişmiş Toyuq suyu
    100 qram doğranmış Cəfəri (maydanoz)
    2 yemək qaşığı zəriş (ziriş - Türkiydə amberbaris, sarıçalı )
    1yemək qaşığı Rubb (tamat-salça)
    1yemək qaşığı dəmlənmiş Zəfəran
    1 yemək qaşığı yağ
    limonsuyu,qorasuyu (Koruk suyu) və duz lazım olan qədər

    Bəzək (süs) üçün:
    1 yemək qaşığı doğranmış Cəfəri (maydanoz)
    1 yemək qaşığı zəriş (ziriş - sarıçalı)

    ayrıca:
    1 baş soğan, toyuq, cəfəri və duz.

    Hazırlanması:


    Öncəlik toyuğu,yerkökü, soğan,cəfəri və biraz duz ilə pişirərik.
    Pişdikdən sonra suyunu süzgeçdən keçirib,şorba (çorba - sup) üçün işlədərik.



    Yeralma və yerkökünü incə və kiçik doğrarıq.



    Soğanı kiçik kiçik doğrayıb,uyğun qazanı seçib bir yemək qaşığı yağda qızardarıq.



    Yerkökünü artırıb biraz tov verərik.



    Yeralmanı'da artırıb,2-3 dəqiqə tov verərik.




    Qazandakıların pişməsinə görə hazırlamış toyuqsuyunu və tel əriştəni (vermişeli - Tel Şehriye) artırarıq.




    Rubbu (tamat-salça), zəfəranıda artırıb,və tel əriştələr yumuşanana qədər gözlərik.



    Neçə dəqiqə şorbanın(suppun) hazırlanmasından öncə limonsuyu,qorasuyunu,cəfəri (madanosu) və zəriş (ziriş - sarıçalı) əlavə edərik.şorbamız(sup) neçə qaynaqdan sonra yeməyə hazırdır.



    Şorbamızı seçdiyimiz qaba töküb üstünü doğranmış cəfəri və zəriş ilə bəzərik.


    "Nuş olsun"


    *Not:
    -toyuq suyu yerinə,ət suyu'da işlədə bilərik.
    -Bu şorba üçün,qorasuyunu kəsin işlədin,çünkü çox dadlı olur.
    -Bu şorbaya(sup) dolma bibəri və göy noxud'da (bezelye) işlədə bilərsiniz.(göy noxudun konservidə oa bilər)




    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Tel əriştə şorbası

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: Azeribalasi

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 802

    Dünyanin En Büyük Azeri Mp3 Arsivi. www.azeribalasi.com

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş