Yogurtlu kabak dolması
Lazım olan erzaqlar : 10 kabak
Dolmanın ici üçün : 250 qr qiyme et, yarım desde reyhan, 1 boyuk baş soqan, 1 su stakanı inçe bulgur, 1 çay qaşığı biber domatı ( acı, şirin zovqe göre) , duz zövqe göre, 2 stakan su
Sosu üçün : 2 yemek qaşığı yağ, 1 çay qaşığı pul biber, 2 diş sarımsaq, 1 su stakanı qatıq
Kabakları böyüklüyüne göre 2 ya da 3 parçaya ayırırıq ve içlerini oyuruq. Derin bir qabın içerisine soğanı rendeleyirik Tomatı, etviyatları ve bulguru elave edirik bu qarışımı iyice yoğururuq. Daha sonra eti de elave edib bir müddet daha yoğururuq. Bir çay qaşığı vasitesile, bu içliyi kabakların içine doldurururq.İçleri dolmuş kabakları derin bir qazana dik bir şekilde yerleştiririrk.Üzerine suyunu elave edib, bişmeye qoyuruq. Bişib bişmediyini bir vilkavasiyesile kontrol etmek için vilkanı batırırıq. Eğer vilka batırsa bişmişdir .Ayrı bir yerde ezdiğimiz sarımsakları qatıqla qarışdırırıq.. Bir tavada yağ eritib pul biberle qovururuq. Dolmaların üzerine qatıq sonra da kızdırdığımız biberli sosu töküb servis edirik.Nuş olsun.
Resepti bizimlə paylaşan ~ Nur ~ xanıma təşəkkürlər.
Yer imleri