Kullanıcı Tag Listesi

Qoz mürəbbəsi-ceviz reçeli Emal edilmiş qoz - 1 kq, şəkər - 1,5 kq, limon turşusu - 3 q, mixək - 3 q və ya hil - 3 q (50 əd. qoza 1 kq şəkər) Mürəbbə bişirmək üçün diametri 24 mm-dən az olmayan qabığı odunlaşmamış sütül qoz götürülür. Qozu qabığı nazik soyulur, gündə 2-3 dəfə suyuna dəyişmək şərtilə 3 gün suda saxlanılır. Sonra qoz əhəng suyuna qoyulur. Gündə 4-5 dəfə qarışdırmaq şərtilə 2-3 gün əhəng suyunda çıxarılmış qozları bir neçə yerindən dəşdəkləyib yenidən gündə 2-3 dəfə suyuna

Bu konu 1848 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Qoz mürəbbəsi-ceviz reçeli 1848 Reviews

    Konuyu değerlendir: Qoz mürəbbəsi-ceviz reçeli

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1848 kez incelendi.

  1. #1
    AyMaRaLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.08.08
    Mesajlar
    11.462
    Konular
    5174
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    26
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @AyMaRaLCaN

    Standart Qoz mürəbbəsi-ceviz reçeli

    Qoz mürəbbəsi-ceviz reçeli


    Emal edilmiş qoz - 1 kq, şəkər - 1,5 kq, limon turşusu - 3 q, mixək - 3 q və ya hil - 3 q (50 əd. qoza 1 kq şəkər)

    Mürəbbə bişirmək üçün diametri 24 mm-dən az olmayan qabığı odunlaşmamış sütül qoz götürülür. Qozu qabığı nazik soyulur, gündə 2-3 dəfə suyuna dəyişmək şərtilə 3 gün suda saxlanılır. Sonra qoz əhəng suyuna qoyulur. Gündə 4-5 dəfə qarışdırmaq şərtilə 2-3 gün əhəng suyunda çıxarılmış qozları bir neçə yerindən dəşdəkləyib yenidən gündə 2-3 dəfə suyuna dəyişmək şərtilə 3 gün suda saxlayırlar. Beləliklə, emal edilmiş qozlar qaynar suda 20-25 dəq. pörtülür. Üzərinə şərbət əlavə edib arada 2-3 dəfəyə bişirilir. Axırda limon turşusu, mixək və ya hil əlavə edilir və 20 gündən az olmayaraq yetişdirilir.
    əhəng suyunu hazırlamaq üçün 500 təmiz əhəng 3 litr suda həll edilib, 3-4 saat saxlanılır və çökmüş əhəngin üst qatındakı şəffaf məhlul tənzifdən süzülür.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Qoz mürəbbəsi-ceviz reçeli

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: AyMaRaLCaN

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1848

    Sinemde yanar dağlar bahçeler bağlar yetim
    Sensizken canım ağlar bensizken memleketim
    Özüme bir kez dokun gör nasıl birisiyim
    Aşka aşıkken bile memleket delisiyim


Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş