Sigarayı Bıraktıktan Sonraki Dönem
Evet Sigarayı Bırakmaya Karar verdik ama şimdi neler olacak, Sigarayı Bırakınca Ne Değişecek, Sigarayı Bıraktıktan Sonra, Sigarayı Bırakınca Neler Olacak,
Şaşkınlık dönemi
Yine ilk zamanlarda biraz şaşkınlık yaşarsınız…Bu şaşkınlıktan mutlu olabilirsiniz…
Nikotinin uyuşturucu etkisi kalkmaya başladıkça , kendinizi biraz daha fark etmeye başlarsınız… bu farkındalık sizde bir şaşkınlık oluşturur. Tıpkı bir gözünüz kapalı iken, ikinci gözünüzü açmanız gibi…daha çok şey görmeye başlarsınız.. kendinizin farkına vardıkça bazı tedirginlikler ne olduğunu bilmediğiniz bazı duygular yaşarsınız..Bu yaşama dönüş operasyonun ilk belirtileridir. Yaptığınız şeyin işe yaradığını görmeniz içindir. Kendinizi yeniden keşfetmeye çalışmanızdan mutlu olun…artık hayatınızda yeni bir dönem başlıyor…
Komplo teorileri içinizde, pes etmeyin, tekrar içiren sır…
Yine ilk zamanlarda bir komplo ile karşı karşıya kalırsınız. Normal şeyler, sigarasızlığa bağlanır…nikotin uzaklaşmaya başladığında vücunuzda da bazı belirtiler ortaya çıkar…örneğin başınız ağrıyabilir. Başınızın ağrıması vücudunuzda tıbbi bir rahatsızlığın belirtisi de olabilir, ancak bu operasyonda, beyninizin kodlamasında bazı değişiklikler yapılmaya başlanır ve bu da dışarıya kendini, huzursuzluk, hafif sıkıntı, durgunluk ya da ağrı olarak görünebilir. Yapabileceğiniz bir şey yok… Ancak önemli belirtiler ortaya çıktığında bunu sigara istediğinizden değil, sigarasız bir hayata vücudun alıştığı şeklinde okumalısınız..(bunu tekrar oku ve açıkla). işte tam bu saatlerde içinizdeki bir ses sizi bir komplonun içine çeker…
Örneğin başınız ağrımaya başladı ise “bak sigara içmedin diye başın ağrıyor, buna ne kadar dayanabilirsin” komploya sakın inanmayın, yıllardır kendinizi bu tür şeylerle avuttunuz. Çünkü siz bilirsiniz ki eskiden sigara içtiğiniz zamanlarda da başınız ağrıyordu. O zamanlar sigaraya rağmen ağrıyordu ve siz çoğu zaman bir ağrı kesici ile gideriyordunuz… Demek ki bu ağrının sigara ile bağlantısı yok..sigara içsin içmesin her insanın zaman zaman canı sıkılır, eskiden siz sigara içerken de canınız sıkılıyordu…ama operasyona başladığınız için içinizdeki komplocu “ bak sigara içmedin, canın sıkılıyor”.. bu bir tuzaktır. İlk zamanlarda neredeyse karşılaşacağınız her olumsuzluk “sigara içmemenizle” ilişkilendirilir. Nerdeyse borsa düşse, doların fiyatı düşse içinizdeki komplocu “bak sigara içmedin diye oldu” diyecek olur… Bu komplo teorilerine asla aldanmayın…
Sigara aklımdan çıkmıyor!
Yine ilk zamanlarda sigaranın aklınıza gelmesi sizi derin derin düşündürebilir. Sigaranın aklınıza gelmesi size bir fırsat sunar, bu tıpkı düşman mevzisindeki bir askerin ayağa kalkıp kendini belli etmesi gibidir. Bu istek geldiğinde ruhunuzun alternatif davranışı seçmesi için onu teşvik edin ve biraz zaman tanıyın. Sigaranın aklınıza geliyor olması henüz ruhunuzun bu işten vazgeçmediğini anlatır. Sizin de buna karşı yapmanız gereken şey ruhunuz sigaradan uzak bir noktaya yönlendirmek…bu isteği yönlendirdikçe ruhunuzu yeni hayata alıştırmış olacaksınız..ta ki silininceye kadar…
Yöntemin ilkeleri, yöntemin olmazsa olmazları
Özetleyecek olursak, bu bir süreçtir. Yani sigaranın kapatma düğmesi yoktur.hayatınızın her tarafındadır.temizlenmesi,duygularınızın arınması, yeni hayatınıza alışmanız zaman alacaktır. Bunun için ne yapacağınızı biliyorsunuz. Sigara içme isteği geldiğinde ;
İçinize yönelerek,bilinçaltınızı devreye sokun ve yeni bir davranış seçmesi için yönlendirin..
Bir nefesin sizi bağımlı yapacağını çok ciddi olarak iliklerinize kadar hissedin ve ondan uzak durun..uzak durmak için ruhunuzun kaynaklarını devreye sokun..
Hayatınıza fazladan koyduğunuz, sizin için gereksiz olan, ancak kendi elinizle kendinizi mecbur ettiğiniz, güzel göstermeye çalıştığınız bir pisliği temizlemeye çalıştığınızı düşünün ve kendinizi temizeller operasyonunda gibi görün.
Bütün duygu , düşünce ve davranışlarınızın öncesinde ve sonrasında mutlaka yaptığınız, yaparken de yaşam kalitenizi engelleyerek, mutlu olmayı ve tatmin olmayı engellediğinizi bilinçaltınızla konuşun..
Bunun bir şeyden kopma kararı değil, bir yaşama dönüş operasyonu olarak görün..
Basite ve hafife almayın… hayatınızı izmaritlerle ölçmekten vazgeçin.
Daha mutlu olmak için her şeyinizin zaten olduğunu ve sigaranın sizi bundan mahrum eden bir çamur olduğunu unutmayın.
Kısa telkin…
Biliyorum ki, sigara içme isteği, bilinçaltımdan geliyor… Bilinçaltım bunu benim için iyi bir niyetle yapıyor… Ben niyetin ne olduğunu bilmiyorum. Bilmem de gerekmiyor. Bu niyet ortaya çıktığında sigara içme davranışı ortaya çıkıyor. Ben bilinçaltımdan bu niyetle bu davranışı birbirinden ayırmasını istiyorum. Bu niyetten beklenen bütün faydaları sigara davranışı dışında bir davranışla gerçekleştirmesini istiyorum. Bilinçaltımdaki kodlama değişinceye kadar, bunu tekrarlamam gerektiğini biliyorum..
“Şuanda nefes alabiliyorum… Nefesimi hissedebiliyorum. Nefes benim yaşam pınarım. Aldığım her nefes, sigara isteğinin yerine geçiyor… Yaşamımı devam ettirebilmem için bana gerekli olan, rahatlama, konsantrasyon,güven,cesaret nefesimle birlikte yaşamıma katılır…Nefes alıyorum ve yaşıyorum..Mutluyum..” Bilinçaltımdan, sigara davranışını ortaya çıkaran niyetini gerçekleştirmesi için, nefes alma davranışımı seçebileceğini ve aynı tatmin ve faydaları bu yolla sağlayabileceğini biliyorum.
Bir nefes sigara dumanı, beni ömrümün sonuna kadar sigaraya mahkum eder..şimdiye kadar sigara içmemi sürdüren tek şey, aldığım bir nefestir…
Bir nefes sigara dumanı, hayatımın akışını değiştirir… Her şeyi yeniden, korkunç olarak başlatabilir. Bir nefes sigara, içinden çıkılmaz bir tuzaktır… Dumandan alacağım bir nefes, hayatımı karartmaya yeter… Bir nefes duman, ölümü tercih etmektir…
Bir nefes sigara dumanı, inanılmaz bir büyüdür… Kendime yaptığım bir kara büyüdür…
Ne durumda olursam olayım, biliyorum ki, bir tek nefes sigara dumanı, beni büyüleyecek, tuzağa düşürecek ve hayatımın sonuna kadar bitmeyecek bir acının içine atacaktır…
Artık çok iyi biliyorum… Şimdiye kadar beni çürüten, yaşam şeklimi değiştiren şey, aldığım tek nefes sigara dumanı oldu… Bu duman tuzak… Bu duman acı…bu duman gözyaşı…Bu duman umutsuzluk, bu duman huzursuzluk…
Bu duman benden uzak durmak zorunda…
Bir tek nefes bana büyü yapıyor… Bana sihir yapıyor… sonu gelmeyecek bir yaşamın içine atıyor…
Tek nefes, dünyanın en güçlü bombası…
İçine yaşamımı katledecek virüsler, mikroplar yerleştirilmiş, şeker gibi…
Almıyorum… Almıyorum…
Dışı şeker içi ölüm olan bu şekeri almıyorum…
Artık Tuzağı tanıyorum ve ondan kaçıyorum.