Əriştəli toyuq şorbası
Lazım olan ərzaqlar:
800 qr toyuq.120 qr əriştə.0.5 stəkan yağ.10 ədət alça.0.5 stəkan maş lobya.1 baş soğan.0.2 qr soğan.0.2 qr zəfəran.40 qr şüyüd.duz və istiot.
Hazırlanma qaydası.
Maş lobya 6 saat soyuq suda isladılır və daha sonra 45-60 dəq. suda bişirilir.Baş soğan doğranılıb yağda qovrulur.Toyuq tikələrə bölünüb suda bişirilir.Bişmiş toyuq əti suyundan çıxarılır.Toyuq ətinin suyunu qovrulmuş soğan, bişmiş maş lobya,alça,əriştə və zəfəran,şirəsi tökülüb 10-15 dəq. bişirilır.