Qaymaqlı göbələk şorbası
Lazım olan ərzaqlar:
60 qr yağ.60 qr un.toyuq ətinin suyu.300 qr təzə göbələk.100 mq qaymaq.duz və istiot.
Hazırlanma qaydası.
Hazırlanma qaydası Əvvəlcə yağ qazanda əridilir,sonra ona un əlavə edilərək vam odda qəhvəyi rəng alınanadək bişirilir.Toyuq ətinin suyu qaynar olaraq yavaş-yavaş yağ və un qatışığına əlavə edilir və taxta qaşıqla qarışdırılaraq hamar hala gətirilir.Təzə göbələklər dirilikləri itincəyə qədər suda qaynadılır,süzülür və 250 qramı toyuq suyunun qatışığına əlavə edilir.Güclü odda bir buğum qaynadılır.Duz və istiot vurulub,vam odda təğribən 45 dəq. bişirilir.