Piliç Nevruz Tarifi
Malzemeler:-500 gr piliç bonfile
-100 gr kaşar peyniri
-200 gr mantar
-100 gr tereyağı
-50 gr salça
-2 adet domates
-3 adet çarliston biber
-maydanoz
-soğan
-1 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı süt
-100 gryoğurt
-1 fincan ayçiçekyağı
-Tuz
Yapılışıiliç etini açarak dövün. Salça, ayçiçek yağı ve yoğurttan hazırlayacağınız sosta yarım saat kadar bekletin. Bu arada bir tencerede soğanı tereyağı ile kavurun. Sonra biber ve mantarları en sonunda ise domatesleri doğrayıp karıştırın. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar ve maydanozla karıştırın. Dövdüğünüz piliçleri bir kaseye koyup içine hazırladığınız harcı doldurup ağzını kapatın ve tepsiye dizip fırına sürün. Kırmızı bir renk alıncaya kadar pişirin. Bu arada ayrı bir tencerede sos hazırlayın. Mantarı, tereyağında kavurun. Un, soğuk su ve süt ilave ederek kaynatın. Koyu bir kıvam alınca ince ince kıydığınız maydanozu içine atıp karıştırın. Fırından çıkardığınız piliçlerin üzerine sosunuzu gezdirip servis yapın.
Yer imleri