MALZEMELER 500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI 50 gr PİRİNÇ 3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI 100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet ) 1/2 demet MAYDANOZ TUZ KARABİBER KIZARTMA YAĞI UN

Bu konu 927 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
LEZİZ KÖFTELER 927 Reviews

    Konuyu değerlendir: LEZİZ KÖFTELER

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 927 kez incelendi.

  1. #1
    GARAGIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    2.041
    Konular
    545
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    605
    @GARAGIZ

    Standart LEZİZ KÖFTELER

    MALZEMELER
    500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
    50 gr PİRİNÇ
    3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
    100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
    1/2 demet MAYDANOZ
    TUZ
    KARABİBER
    KIZARTMA YAĞI
    UN


    HAZIRLANIŞI

    Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.

    Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)


    MALZEMELER
    Kereviz Yaprağı
    1 Adet Kereviz
    100 gr Körpe Havuç
    2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
    7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    200 gr Arpacık Soğanı
    4 Diş Sarmısak
    Tuz, Karabiber
    80 gr Ceviz İçi
    80 gr Kurutulmuş Domates
    2 Dilim Tost Ekmeği
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Küçük Demet Fesleğen
    4 Adet Ançuez Fileto
    500 gr Dana Kıyma
    1 Adet Yumurta
    5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ


    HAZIRLANIŞI


    Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
    Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
    Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.
    Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.
    Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
    Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

    Benzer Konular

    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: LEZİZ KÖFTELER

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: GARAGIZ

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 927


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş