İlişkilerimizde; “Davranışlar davranışları doğurur.”, “Ne ekersen onu biçersin.”, “Keskin sirke küpüne zarar.” gibi pek çok sözü davranışlarımızın temel ilkeleri gibi kullanmaya çalışırız. Yaşam içerisinde üstlendiğimiz rol ne olursa olsun davranışlarımız karşılığında aldığımız manevi hazlar yüreğimizde sıcaklık, yüzümüzde tebessüm, ruhumuzda huzur, bedenimizde bambaşka bir enerji olarak yerini alır. Öyle ki, kişilerdeki bu değişiklikler çevresindeki pek çok insan tarafından da algılanır.

Bu konu 1194 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Davranışlarımıza Değer Katabilmek 1194 Reviews

    Konuyu değerlendir: Davranışlarımıza Değer Katabilmek

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1194 kez incelendi.

  1. #1
    Dygsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    10.793
    Konular
    3263
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    3
    Tecrübe Puanı
    1071
    @Dygsuz

    Standart Davranışlarımıza Değer Katabilmek

    İlişkilerimizde; “Davranışlar davranışları doğurur.”, “Ne ekersen onu biçersin.”, “Keskin sirke küpüne zarar.” gibi pek çok sözü davranışlarımızın temel ilkeleri gibi kullanmaya çalışırız.
    Yaşam içerisinde üstlendiğimiz rol ne olursa olsun davranışlarımız karşılığında aldığımız manevi hazlar yüreğimizde sıcaklık, yüzümüzde tebessüm, ruhumuzda huzur, bedenimizde bambaşka bir enerji olarak yerini alır. Öyle ki, kişilerdeki bu değişiklikler çevresindeki pek çok insan tarafından da algılanır. Kendi ruhumuzdaki huzur, çevremizde de bir huzur dalgası yaratır.

    Bir yöneticinin çalışanların hakkına saygı duyması, onların ruh ve beden sağlığına önem verdiği gösteren davranışlarda bulunması ona profesyonel bir yönetici niteliğini kazandırmakla birlikte çalışanlar tarafından sevilen ve sayılan bir insan olmasını sağlar. Çalışma ortamında yaşatılan hoşgörü, anlayış ve emeğe saygının karşılığını çalışanların yüksek performansı ile almakla kalmaz; “Ben iyi bir yöneticiyim.” demenin keyfine varabilir. Çalışanların hakkını veren gönlü rahat, içi huzurlu bir yönetici olur.

    Öğretimin dışında eğitime de büyük önem veren ve öncelikle kendi davranışlarını süzgeçten geçiren bir öğretmenseniz öğrencilerinize göstereceğiniz şefkati, sakinliği ve tatlı disiplinin karşılığını öncelikle hem kendinizin hem öğrencilerinizin keyif alabildiği bir derste size hayran hayran bakan bakışlarla yakalar ve “Ben iyi bir öğretmenim.” demenin tadına varırsınız.

    Çocuklarına maddi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında onların ruhlarına da hitap edebilen, onlarla oyun oynayabilen, sıkıntılarını paylaşan ve bu sıkıntılara çözüm getirebilen anne babalardansanız özverilerinizin, emeğinizin tüm karşılığını samimi bir sarılışla, sevgi sözcükleri ile alırsınız.

    Eşine zaman ve mekân ayrımı yapmadan birçok işinde yardımcı olmaya çalışan, başarısızlıklarında da başarılarında da ona duyduğunuz güveni eksiksiz hissettiren bir eş rolündesiniz diyelim. Aşkınızın, saygınızın, anlayışınızın karşılığını en az sizin sunduğunuz güzellikte alır ve iyi bir eş olmanın keyfini evinizde sürekli tebessüm eden, parlayan gözlerle bakan eşinizin ruhunuzu ve yüreğinizi doldurmasıyla alırsınız.

    Hak Ettiğiniz Er Geç Sizi Yakalar

    Şüphesiz ki bazı zamanlarda beklediğimiz davranışları göremezsiniz karşınızdan. Bu durumda karşılaştığınız tavırları hak etmediğimizi düşünürsünüz. İyiliğinize karşı kötülük, saygınıza karşı terbiyesizlik, değerinize karşı değersizlik görürsünüz. Böyle durumlarda insanlar kendi kişilik yapılarına uygun olarak davranış geliştirirler. Bazıları bu olumsuz hareketlere yine olumsuz hareketlerle karşılık verir ve karşı tarafın bu şekilde ders alacağına ya da ikna olacağına kanaat getirir. Bazıları da büyük bir sabır ve sükûnetle karşısındaki kişinin bu sessiz duruştan ders çıkarmasını, kendisinden utanmasını bekler. Çoğu insanın gösteremeyeceği bu özel davranışın sonucu size inandırıcı gelmese de çoğu kez hedeflenen davranışa ulaşılması ile son bulur.

    İşveren-işçi, ebeveyn-çocuk, karı-koca, sevgili, arkadaş, komşu ya da sayamadığımız pek çok rol arasından sizin rolünüz ne olursa olsun içinde art niyet bulunmayan, samimi ve olumlu davranışlarınızın pek çoğu göstereceğiniz sabır ve sükûnetle, arzu ettiğiniz davranışlar şeklinde karşınıza gelecektir.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Davranışlarımıza Değer Katabilmek

          Kategori: Psikoloji

          Konuyu Baslatan: Dygsuz

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1194


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş