Çin Böreği Malzemeleri : 2 adet yufka, 250 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı süt, Galeta unu, Sıvı yağ, Karabiber, kimyon, tuz.

Bu konu 1682 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Çin böreği nasıl yapılır? 1682 Reviews

    Konuyu değerlendir: Çin böreği nasıl yapılır?

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1682 kez incelendi.

  1. #1
    Aylin's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    24.03.2009
    Mesajlar
    3.559
    Konular
    3321
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    1
    Tecrübe Puanı
    1080
    @Aylin's

    Standart Çin böreği nasıl yapılır?

    Çin Böreği Malzemeleri :
    2 adet yufka,
    250 gr kıyma,
    1 adet soğan,
    2 yumurta,
    2 yemek kaşığı yoğurt,
    2 yemek kaşığı süt,
    Galeta unu,
    Sıvı yağ,
    Karabiber, kimyon, tuz.

    Çin Böreği Hazırlanışı :
    Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
    Kıymayı ekleyip karıştırarak pişirin,
    Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip pişince ateşten alın,
    Yoğurt ve sütü karıştırıp çırpın,
    Yufkanın her tarafını bu karışımdan sürüp ikiye katlayın,
    Üçgen şeklinde altıya kesin,
    Her üçgenin içine birer kaşık iç harcı koyup sigara böreği gibi katlayın,
    Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın.

    Afiyet olsun…


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Çin böreği nasıl yapılır?

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Aylin's

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1682

    HÜZÜNLER KALDI BENDE...

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş