Çin Böreği Malzemeleri :
2 adet yufka,
250 gr kıyma,
1 adet soğan,
2 yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı süt,
Galeta unu,
Sıvı yağ,
Karabiber, kimyon, tuz.
Çin Böreği Hazırlanışı :
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
Kıymayı ekleyip karıştırarak pişirin,
Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip pişince ateşten alın,
Yoğurt ve sütü karıştırıp çırpın,
Yufkanın her tarafını bu karışımdan sürüp ikiye katlayın,
Üçgen şeklinde altıya kesin,
Her üçgenin içine birer kaşık iç harcı koyup sigara böreği gibi katlayın,
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın.
Afiyet olsun…