Profesör Üstün Dökmen "Hayvan" dergisinde "Yere düşen bir parça ekmeği alıp öperek ayak altından kaldıran çok insan gördüm ama yere düşen insanı kolundan tutup şefkatle kaldıran pek az insan gördüm Çok insan gördüm yere düşen insana aldırmayan; ve bir kısım insanı da düşkün insanları tekmelerken gördüm" diyor ve insana saygıdaki hayvansı kusurlarımızdan söz ediyor: - Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel kusur işlemekteyiz 1) Avrupa''da yaşayan vatandaşımız orada yerlere çöp

Bu konu 1215 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Ekmek nımettır ama ,ya ınsan...?? 1215 Reviews

Konuyu değerlendir: Ekmek nımettır ama ,ya ınsan...??

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1215 kez incelendi.

Leyal_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    58
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    562
    @Leyal_L

Standart Ekmek nımettır ama ,ya ınsan...??

Profesör Üstün Dökmen "Hayvan" dergisinde "Yere düşen bir parça ekmeği alıp öperek ayak altından kaldıran çok insan gördüm ama yere düşen insanı kolundan tutup şefkatle kaldıran pek az insan gördüm Çok insan gördüm yere düşen insana aldırmayan; ve bir kısım insanı da düşkün insanları tekmelerken gördüm" diyor ve insana saygıdaki hayvansı kusurlarımızdan söz ediyor: - Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel kusur işlemekteyiz

1) Avrupa''da yaşayan vatandaşımız orada yerlere çöp atmıyor ama Kapıkule''den girer girmez yerlere tükürmeye çöp atmaya başlıyor Niye burada böyle yapıyorsun diye sorulduğunda "herkes böyle yapıyor" diyor Kendi fikri olmayan yani düşünce üretemeyen insanın duruma göre kişiliğine kılıf uydurmasıdır bu

2) İkinci benzer kusurumuz adamına göre davranışlarımıza ayar çekmektir Karşımızdaki adam iri yarıysa ''Buyur Abi'' diyoruz ufak tefekse ''Ne var lan!'' diyoruz Oysa ki insanların onuru hep aynı boydadır

3) Üçüncü kusur keyfimize göre davranmak Keyfimiz yerindeyse eve girerken ''Merhaba millet'' diyoruz değilse surat asıyoruz Oysa keyfimiz yerinde olsun olmasın insanlara saygılı davranmak zorundayız Yerdeki ekmeğe saygılı olma konusunda ülkemde tam mutabakat var; kimse gördüğü durumda çiğneyip geçmez ayağıyla dürtüklemez Meleklerine ve peygamberlerine insana saygılı olmayı öğütleyen Allah adına ekmeğe saygıda kusur etmeyiz Ekmek nimettir Peki insan nimet değil midir?

Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

Konu: Ekmek nımettır ama ,ya ınsan...??

Kategori: Atış Serbest

Konuyu Baslatan: Leyal_L

Cevaplar: 1

Görüntüleme: 1215

Siradan Dramlar Bile Gözyasi Dökmene Neden Oluyorsa Eger, Kendine Bir Soru Sor Psikolojim mi Bozuldu Yoksa Dahami İnsanlastim??

bozoklu_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    1
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    0
    @bozoklu_06

Güzel paylaşım katılıyorum fakat şu avrupa konusuna bir son vermek gerektiğini düşünüyorum avrupa gerçekte değil dillerde ve gözlerde büyümüştür .Her konuşmanın sohbetin bir yerinde mutlaka bir kıyas var ama bu kıyaslar nedense avrupayı yüceltirken vatanımın insanını yeriyor buda beni çileden çıkarıyor yanlışımız eksiğimiz olabilir ama bunun ölçüsü avrupa değil bizi bize bıraksınlar yeter herşeyin üstesinden geliriz yeterki güvenelim kendimize .Öz güvenimizi kıramasınlar böyle kıyaslamalarla.saygılar sizlere

Etiketler