http://www.pulsuz.com/images/qozludurmek.jpg Ərzaqlar: 400 qram un 120 qram kərə yağı 180 qram xama 180 qram şəkər 220 qram qoz ləpəsi 40 qram bal 2 ç.q. darçın

Bu konu 3010 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Qozlu dürmək resepti 3010 Reviews

    Konuyu değerlendir: Qozlu dürmək resepti

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 3010 kez incelendi.

  1. #1
    Revane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    06.08.2011
    Yaş;
    39
    Mesajlar
    1.895
    Konular
    1219
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    5
    Tecrübe Puanı
    1023
    @Revane

    Standart Qozlu dürmək resepti



    Ərzaqlar:
    400 qram un
    120 qram kərə yağı
    180 qram xama
    180 qram şəkər
    220 qram qoz ləpəsi
    40 qram bal
    2 ç.q. darçın
    1 ədəd yumurta

    Hazırlanma qaydası:
    Xəmiri hazırlamaq üçün kərə yağını xama ilə qarışdırıb, un əlavə edirsiz. Xəmiri yaxşıca yoğurursuz. Bəzi hallarda xəmiri maya ilə də hazırlamaq olur.
    İç hazırlamaq üçün: əvvəlcə qoz ləpəsini qovurub, qabığını təmizləyirsiz. Sonra ət çəkən maşından keçirib, üzərinə şəkər, bal, darçın qatıb hamısını birlikdə qarışdırırsız.

    Xəmiri 300 qram paylara bölüb kündələyirsiz. Sonra 3-4 mm qalınlıqda xəmiri yayırsız. Yayılmış xəmirin üzərinə içlik səpib, rulet şəklində bükürsüz. Üstünə yumurta sarısı çəkib, 200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə ərzində bişirirsiz.

    Nuş olsun!


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Qozlu dürmək resepti

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Revane

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 3010


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş