Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir. Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar çok yemek çeşidi vardır ki: Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba. Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç. Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere

Bu konu 1483 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Azerbaycan Mutfagı 1483 Reviews

    Konuyu değerlendir: Azerbaycan Mutfagı

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1483 kez incelendi.

  1. #1
    **€L@.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    25.07.2010
    Mesajlar
    593
    Konular
    277
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    1
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Azerbaycan Mutfagı

    Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir. Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar çok yemek çeşidi vardır ki:

    Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba.

    Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç.

    Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir. Fevkalade lezzetlidir.

    Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır.

    Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üzerine pilav dökülerek pişirilir.

    Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır.

    Hamur İşleri

    * Düşbere
    * Xemiraşı
    * Gürze
    * Kuymak
    * Firni
    * Süzme xingal

    Salatalar

    * Soyutma
    * Khazar salatası
    * Azerbaycan salatası
    * Yeşillikler
    * Fasulye fisindjan

    Çorbalar

    * Umac
    * Piti
    * Köfte - bozbaş
    * Turşu sıyık
    * Parça - bozbaş
    * Tavuk çorbası
    * Pelmeni
    * Haş(Kelle paça)
    * Sulu xingal
    * Dovğa
    * Ayran - doğramaç
    * Hamuraşı
    * Balva


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Azerbaycan Mutfagı

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: **€[email protected]

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1483



Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş