Azerbaycan mutfağı, Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan Yemekleri,Azeri mutfağı, Azeri yemekleri Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir. Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar çok yemek çeşidi vardır ki: Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba. Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç. Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere

Bu konu 1960 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Yemekleri 1960 Reviews

    Konuyu değerlendir: Yemekleri

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1960 kez incelendi.

Konu: Yemekleri

  1. #1
    ZEHLEKAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    03.08.2008
    Yaş;
    32
    Mesajlar
    720
    Konular
    234
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    679
    @ZEHLEKAR

    Standart Yemekleri

    Azerbaycan mutfağı, Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan Yemekleri,Azeri mutfağı, Azeri yemekleri

    Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir. Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar çok yemek çeşidi vardır ki:

    Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba.

    Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç.

    Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir. Fevkalade lezzetlidir.

    Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır.

    Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üzerine pilav dökülerek pişirilir.

    Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır.

    Hamur İşleri

    * Düşbere
    * Xemiraşı
    * Gürze
    * Kuymak
    * Firni
    * Süzme xingal

    Salatalar

    * Soyutma
    * Khazar salatası
    * Azerbaycan salatası
    * Yeşillikler
    * Fasulye fisindjan

    Çorbalar

    * Umac
    * Piti
    * Köfte - bozbaş
    * Turşu sıyık
    * Parça - bozbaş
    * Tavuk çorbası
    * Pelmeni
    * Haş(Kelle paça)
    * Sulu xingal
    * Dovğa
    * Ayran - doğramaç
    * Hamuraşı
    * Balva


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Yemekleri

          Kategori: Azerbaycan

          Konuyu Baslatan: ZEHLEKAR

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1960

    www.azeribalasi.com


    Aykut KILIçLAR

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş