Bu içkinin çəhrazyı rəngi və turşməzə dadınnan çox xoşlayıram. (Bu içkinin pembe rengi ve ekşi tadından çok hoşlanıyorum.) 1-1,5 Lt. su 2 orta dəstə qırmızı yarpaqlı reyhan (2 demet kırmızı reyhan yaprağı) Şəkər Limon turşusu (Limon tuzu)

Bu konu 3720 kez görüntülendi 3 yorum aldı ...
Reyhan içkisi 3720 Reviews

    Konuyu değerlendir: Reyhan içkisi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 3720 kez incelendi.

  1. #1
    Yaver ARANCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    25.10.2008
    Mesajlar
    298
    Konular
    108
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    522
    @Yaver ARANCI

    Harika Reyhan içkisi

    Bu içkinin çəhrazyı rəngi və turşməzə dadınnan çox xoşlayıram.
    (Bu içkinin pembe rengi ve ekşi tadından çok hoşlanıyorum.)

    1-1,5 Lt. su

    2 orta dəstə qırmızı yarpaqlı reyhan (2 demet kırmızı reyhan yaprağı)

    Şəkər

    Limon turşusu (Limon tuzu)

    Reyhanı yuyub qazanım dibinə yığın. Limon turşusu və ya limon şirəsi sıxın. Qapaqla qazanı bağlayıb 20-30 dəq. saxlayın. Sonra qaynar su (1 stəkan(bardak) ) üstünə töküb, saxlayın.

    ( Reyhanları yikayıp tencerenin altına dizin, limon tuzunu veya bir limonun suyunu sıkın ve tenzerenin kapağını kapatıp 20 dakika bekletin. Sonra kaynamış bir bardak suyu ürtüne döküp 10 dakika bekleyin. )

    Suyu qazana töküb qaynadın. Qaynayandan sonra şəkər əlavə edin və bir neçə dəqiqə yenə qaynadın.

    ( Kalan suyumuzu tencereye döküp kaynatınız. Kaynadıktan sonra şeker ilave ederek bir müddet daha bekletiniz. )

    Soyuyandan sonra reyhanın yarpaqlarını yığıb içkini süzün.

    ( Soğuduktan sonra reyhan yapraklarını süzerek servis edebilirsiniz. )

    Nuş olsun ! (Afiyet olsun)


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Reyhan içkisi

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: Yaver ARANCI

          Cevaplar: 3

          Görüntüleme: 3720


  2. #2
    Dygsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    10.801
    Konular
    3263
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    4
    Tecrübe Puanı
    980
    @Dygsuz

    Standart

    İlk kez Reyhan bitkisinden içecek olarakta yararlanabileceğini okudum.Isırgan,enginar ,ebegümeci kürünü duymuştum.Ayrıca tercümeli de hoş olmuş,teşekkürler Apoletsiz.

  3. #3
    Yaver ARANCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    25.10.2008
    Mesajlar
    298
    Konular
    108
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    522
    @Yaver ARANCI

    Standart

    Alıntı Dygsuz Rumuzlu Üyeden Alıntı
    İlk kez Reyhan bitkisinden içecek olarakta yararlanabileceğini okudum.Isırgan,enginar ,ebegümeci kürünü duymuştum.Ayrıca tercümeli de hoş olmuş,teşekkürler Apoletsiz.
    Rica ederim, elimden geldiğince Azeri yemek kültürünü tanıtıcam yalnız bunu yanlış yere göndermişim. Yetkili arkadaş Azerbaycan Mutfağına taşırsa sevinirim.

    Saygılarımla,

    Yaver ARANCIOĞLU

  4. #4
    İsador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    22.08.2009
    Mesajlar
    11
    Konular
    0
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    0
    @İsador

    Standart

    Vallahi azeri mutfagi gibisi yok

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş