Anne ve babalar mutlaka okusun! Çocuğunuzun size güvenebilmesi için elinizden geleni yapın ve onun güvenini kazanmaya çalışın. Bu durumda karşılaştığı her sorunda ilk önce size gelecektir ve siz onların sıkıntılarıyla ilgilendiğinizi, onlara yardımcı olmaya çalıştığınızı gösterin. Bunu göstermenin yolu da, bütün ilginizi ona vermektir, eğer o esnada televizyona bakıyorsanız hemen kapatın, gazete okuyorsanız hemen bir kenara bırakın, böylelikle çocuğunuz sizin ona ne kadar değer verdiğinizi

Bu konu 1063 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Anne ve babalar mutlaka okusun! 1063 Reviews

    Konuyu değerlendir: Anne ve babalar mutlaka okusun!

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1063 kez incelendi.

  1. #1
    Mu®@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Yaş;
    45
    Mesajlar
    783
    Konular
    252
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    591
    @Mu®@T

    Standart Anne ve babalar mutlaka okusun!

    Anne ve babalar mutlaka okusun!

    Çocuğunuzun size güvenebilmesi için elinizden geleni yapın ve onun güvenini kazanmaya çalışın. Bu durumda karşılaştığı her sorunda ilk önce size gelecektir ve siz onların sıkıntılarıyla ilgilendiğinizi, onlara yardımcı olmaya çalıştığınızı gösterin. Bunu göstermenin yolu da, bütün ilginizi ona vermektir, eğer o esnada televizyona bakıyorsanız hemen kapatın, gazete okuyorsanız hemen bir kenara bırakın, böylelikle çocuğunuz sizin ona ne kadar değer verdiğinizi anlayacaktır. Sizinle çok önemli bir konuyu konuştuğu zaman, telefon çalsa bile kaldırmayın.

    Karşısında dimdik durmayın, dinlerken ona doğru eğilin, bu şekilde kendisini sizin seviyenizde görecektir. Hiçbir zaman başkasının yanında ona kızmayın, küçük düşürmeyin ve asla vurmayın, çünkü tüm bunlar onu size karşı soğutarak, aranızda telefi edilemez bir nefretin oluşmasına sebebiyet verecektir. Yapmış olduğu yanlışlıklardan ve hatalardan dolayı çok kızgınsanız, siniriniz geçene kadar onunla irtibatta olmamaya çalışın. Sinirliyken asla mantıklı düşünemezsiniz yahut onu rencide edebilirsiniz.

    Çok yorgun dahi olsanız, çocuğunuzu dinlemek için büyük çaba harcayın ve ona dinlemekten hoşlandığınız gösterin. Size çok uzun ve gereksiz öykü ve olayları anlattığında, sözünü kesmeyin, can kulağıyla, heyecanla dinleyin, çünkü o sizinle iyi bir arkadaş olma peşindedir. “Niçin?” diye sormayın, bunun yerine “nasıl oldu?” diye sorun. Gelişen olaylar hakkında, çocuğunuzla tecrübelerinizi paylaşın. Kendi seviyenizdeki büyük insanlara karşı nasıl davranıyorsanız, ona da öyle davranın. Çocuğunuza karşı saygı ve sevgide kusur etmeyin. Örneğin şöyle deyin: “lütfen şunu getirir misin? Lütfen sözümü kesme, ben bitirdikten sonra sen konuş.”

    İster çocuk olsun ister büyük, kimse başkalarından nasihat ve öğüt almaktan hoşlanmaz, sürekli nasihatlerde bulunmak aranızdaki arkadaşça ilişkiyi zedeleyecektir. Bunun için çocuğunuza nasihat etmekten kaçının. Ona karşı asla kaba ve saygısızca konuşmayın, örneğin hiçbir zaman şu cümleleri kullanmayın: “sen hiçbir şeyden anlamıyorsun, çok aptalsın, sen daha çocuksun, çok tembel bir çocuksun, hiç zeki değilsin v.b” Sorunlarının üstesinden kendisinin gelebilmesini sağlayın, sürekli her şeyi onun yerine yapacağınıza, nasıl yapabileceğini ve nasıl üstesinden geleceğini öğretin.

    Onu olduğu gibi sevip, beğendiğinizi anlamasını sağlayın. Onunla olan ilişkinizi günbegün güçlendirmek için çalışın. Bunun içinde mutlaka onunla vakit geçirin, beraberce hoşuna giden işleri yapın ve bazen de ikiniz yalnız kalabilmeye çalışın. Sizinle iyi bir arkadaş ve dost olabilmesi için teşvik edin.





    Mu®@T


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Anne ve babalar mutlaka okusun!

          Kategori: Atış Serbest

          Konuyu Baslatan: Mu®@T

          Cevaplar: 1

          Görüntüleme: 1063


  2. #2
    Mu®@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Yaş;
    45
    Mesajlar
    783
    Konular
    252
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    591
    @Mu®@T

    Standart Çocuk terbiyesi

    Çocuk terbiyesi

    Her anne ve baba evladının temiz, güzel ahlaklı, imanlı ve şahsiyetli olmasını ister. Ancak bu isteğe ulaşmak için bazı hususlara riayet etmek gerekir. Bu hususlardan biri çocuklara sorumluluk vermek ve onların şahsiyet ve kişiliklerinin gelişmesine yardımcı olmaktır. Evladımıza bir görev ve mesuliyet vermemiz onun kendisini değerli ve önemli birisi olduğunu hissetmesine ve sonuçta kendisini kontrol etmesine ve şahsiyetine leke getirecek her türlü yanlış hareketlerden kaçınmasına sebep olur. Ama çocuğun kişilik ve şahsiyeti gelişmezse, bu onun giderek yüzsüz bir yapıya sahip olmasına ve çevresindeki insanların ona karşı tavırlarını umursamamasına yol açar. Böyle birini övseniz de ayıplasanız da artık onun için fark etmez. Hatta onu cezalandırsanız ve dövseniz bile buna önem vermez. Böyle bir kimseyi, iyi bir iş gördüğünde ödüllendirdiğinizde ve yanlış bir harekette bulunduğunda cezalandırdığınızda tepki ve reaksiyon göstermez. İşte bu tepkisizlik çocuk için çok tehlikelidir; çünkü artık her şeye karşı aldırmaz olan bir çocuğun ıslah olması, düzelmesi çok zor olur.
    Bazı anne babalar, evlatlarını yaptıkları yanlış ve çirkin bir iş yüzünden azarladıklarında, çocuklarının onlara karşı sinirlenerek kendilerini savunmaya kalkışmalarından yakınırlar. Aslında çocukların bu tutumu, sevinilecek bir şeydir ve velilerin bu olaydan rahatsızlık duymamaları gerekir. Bu, evladınızın bir takım şeyleri anladığını ve şahsiyetine leke gelmesini istemediğini göstergesidir. İyi ve kötüyü kendisine göre teşhis etmek olumlu bir sıfattır.
    Ama bir çocuk, duyarlılığını yitirirse bu onun için kötü bir durumun ifadesidir. Nasıl ki eliniz ilk defa sıcak bir tencereye değdiğinde yanar; ancak bu yanma olayı sık-sık tekrarlanırsa yavaş yavaş elinizde ölü bir deri tabakası oluşur ve artık eliniz sıcak bir şeye değdiğinde ısıyı duymamanıza sebep olur. Çünkü o ince derinin yerine artık kalın ve hissiz bir deri almış ve duyarlılığınız kaybolmuştur.
    Çocuklar da böyledir. Bir çocuk duyarlılığının kaybedecek şekilde yanlış terbiye edildiğinde, onu düzeltmek eğitmek ve ona bir şeyleri anlatmak zorlaşır. Öyle anne ve babalar vardır ki çocuklarına bir işi yaptırtmak istediklerinde birkaç kötü söz kullanmadıkları müddetçe çocukları o işi yerine getirmezler.
    Çocuğa doğru olanı yaptırmak için bu tür bir metoda başvurmak oldukça yanlış ve sakıncalıdır. Ne yazık ki bu yöntem, bazı baba ve anneler tarafından benimsenen bir eğitim metodu haline gelmiştir. Oysa bunun yerine, çocuğa mesuliyet vererek onun şahsiyetini geliştirmeğe çalışmak en doğru olan yoldur.


    Mu®@T

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş