Güveçte Patlıcan Tava Malzemeler 6 adet kuzu kol parça 6 adet patlıcan 6 adet domates 4 adet yeşilbiber 2 adet kırmızıbiber çuşka 20 diş sarımsak

Bu konu 1307 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Güveçte Patlıcan Tava 1307 Reviews

    Konuyu değerlendir: Güveçte Patlıcan Tava

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1307 kez incelendi.

  1. #1
    Adas76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    66
    Konular
    32
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    539
    @Adas76

    Post Güveçte Patlıcan Tava

    Güveçte Patlıcan Tava

    Malzemeler

    6 adet kuzu kol parça
    6 adet patlıcan
    6 adet domates
    4 adet yeşilbiber
    2 adet kırmızıbiber çuşka
    20 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi

    Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun. Uzunlamasına dörde bölün. Kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda bekletin.

    Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun. 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın. 10 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin.

    Patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin. Domateslerden bir sıra yapın. Yeşil ve kırmızıbiberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin. Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi katın.

    Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yan yana dizerek, kapatın. Su koymadan, 175 derecedeki fırında, 90 dakika pişirin. Patlıcan kabuklarını üzerinden alın. Güveci ters çevirerek, servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Güveçte Patlıcan Tava

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Adas76

          Cevaplar: 1

          Görüntüleme: 1307


  2. #2
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.963
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    16
    Beğenileri
    14
    Tecrübe Puanı
    668
    @Vuslata Hasret

    Standart

    BAk bu damak zevkime uydu..ancak bizim nevşehir tavada içine kuyrukyağı muhakak konur..patlıcan konmaz..sarımsak bol olur ve yemelere doyamazsınız..panlıcan girdimiydi etin lezzeti değişiyor..gerçi bu patlıcan tava...paylaştığınız için teşekkuler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş