Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural Dünya Sağlık Örgütü'nün güvenli gıda tüketimi için tavsiye ettiği “10 Altın Kural” arasında, pişirilmiş gıdaların sıcakken tüketilmesi, gıdalar hazırlanırken yeterince ısıtılması gibi bilgiler yer alıyor. Tarımsal Kalkınma Vakfı'ndan edinilen bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı gıda tüketimini yaygınlaştırmak için bazı pratik bilgileri dikkat çekici şekilde halkın bilgisine sunuyor. Örgütün, “Sağlıklı Gıda Tüketimi İçin 10 Altın Kural” başlığı altında

Bu konu 895 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural 895 Reviews

    Konuyu değerlendir: Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 895 kez incelendi.

  1. #1
    Mu®@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Yaş;
    43
    Mesajlar
    783
    Konular
    252
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    522
    @Mu®@T

    Standart Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural

    Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural
    Dünya Sağlık Örgütü'nün güvenli gıda tüketimi için tavsiye ettiği “10 Altın Kural” arasında, pişirilmiş gıdaların sıcakken tüketilmesi, gıdalar hazırlanırken yeterince ısıtılması gibi bilgiler yer alıyor. Tarımsal Kalkınma Vakfı'ndan edinilen bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı gıda tüketimini yaygınlaştırmak için bazı pratik bilgileri dikkat çekici şekilde halkın bilgisine sunuyor. Örgütün, “Sağlıklı Gıda Tüketimi İçin 10 Altın Kural” başlığı altında hazırladığı bilgiler içinde, vatandaşlara sağlıklı gıda tüketimiyle ilgili önemli tavsiyelerde bulunuluyor.

    İşte gıdaları tüketirken dikkat etmeniz gerekenler

    1, Güvenli olması için işlenmiş gıdaların öncelikli olarak tercih edilmesi istenen kurallar arasında, gıdaların iyi pişirilmesi gerektiği de tavsiye ediliyor.
    2, Pişirilen gıdaların her tarafının en az 70 dereceye ulaşması gerektiği belirtiliyor.
    3, Pişirilmiş gıdalar oda sıcaklığına kadar soğudukları zaman üzerlerindeki mikropların sayısı hızla artmaya başlar.
    4, Pişirilen gıdaların uzun süre bekletilmesi mikropların çoğalma riskini artırır. Bu nedenle güvenli olması açısından, pişirilmiş gıdalar henüz sıcakken tüketilmelidir.
    5, Pişirilmiş gıdalar, 10 derecenin altında dikkatlice saklanmalıdır.
    6, Pişmiş ile çiğ gıdalar arasına temastan kaçınılmalıdır.
    7, Gıdaları hazırlamaya başlamadan önce ve her aradan sonra eller güzelce yıkanmalıdır.
    8, Bütün mutfak yüzeyleri temiz tutulmalıdır.
    9, Gıdalar, böceklerden, kemirgenlerden ve diğer hayvanlardan korunmalıdır.
    10, Kullandığınız veya içtiğiniz sudan emin olun.


    Suyunuz temiz mi?

    Güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken maddelerin arasında “güvenli su kullanımı” da yer alıyor. Gıdaları hazırlamak için temiz su kullanmanın “içmek kadar önemli” olduğu vurgulanan yazıda, “Eğer su kaynağıyla ilgili bir şüpheniz varsa gıdalara eklemeden önce kaynatmalısınız ya da içecekseniz buz haline getirmelisiniz. Özellikle bebekler için hazırlayacağınız yiyeceklerde kullandığınız suya dikkat etmelisiniz” uyarısında bulunuluyor.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural

          Kategori: Sağlıklı Yaşam İçin

          Konuyu Baslatan: Mu®@T

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 895

    Konu Mu®@T tarafından (03.11.2008 Saat 15:32 ) değiş;tirilmiş;tir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş