[Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
KREMALI KADAYIF TATLISI NASIL YAPILIR TARİFİ
Malzemeler:
* 300 gram tel kadayıf,
* 1 kahve fincanı zeytinyağı tereyağı karışımı,
* 1 su bardağı ceviz,
* 6 çay kaşığı toz şeker.
Kreması için:
* 1 litre süt,
* 1 kahve fincanı un,
* 1 su bardağı toz şeker,
* 1 poşet kremşanti.
Yapılışı:
Tel kadayıfı akşamdan bir tepsiye serilip iyice kurutulacak. Tefon bir tencerede yağ kızıdırlıp kadayıf eklenecek ve pembeleşinceye dek kavrulacak. İndirmeye yakın ceviz ve 6 çay kaşığı şeker ilave edilecek. Kreması ayrı olarak hazırlanacak. Kreması için Süt ve diğer malzemeler koyulaşıncaya dek pişirilecek. Biraz ılıyınca krem şanti ilave edilip çırpılacak. tepsiye bir kat kadayıf serip arasına kreması dökülecek ve tekrar bir kat daha kadayıf dökülecek. Üstte kadayı kalacak. Afiyet olsun…
Yer imleri