Yumurta Hakkında İlginç Bilgiler • Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik (por) bulunur. • Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.

Bu konu 1347 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Yumurta Hakkında İlginç Bilgiler 1347 Reviews

    Konuyu değerlendir: Yumurta Hakkında İlginç Bilgiler

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1347 kez incelendi.

  1. #1
    Mu®@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Yaş;
    43
    Mesajlar
    783
    Konular
    252
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    523
    @Mu®@T

    Standart Yumurta Hakkında İlginç Bilgiler

    Yumurta Hakkında İlginç Bilgiler






    • Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik (por) bulunur.

    • Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.

    • Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır.





    • Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır.

    • Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirne karışmaz. Yumurta sarısı yüksek görünümdedir.

    • Yumurta hazırladığımız yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada kullanabiliriz.






    • Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar.

    • Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb.) protein kalitesini arttırmış oluruz.

    • Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir. Yumurtayı birçok besini hazırlamada yardımcı olarak kullanabiliriz.

    • Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır. Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartacı olarak tercih edilmektedir.

    • Yumurta proteinleri ıs ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır.

    • Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir.

    • Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Yumurta Hakkında İlginç Bilgiler

          Kategori: Genel Kültür

          Konuyu Baslatan: Mu®@T

          Cevaplar: 1

          Görüntüleme: 1347


  2. #2
    Dygsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    10.801
    Konular
    3263
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    4
    Tecrübe Puanı
    981
    @Dygsuz

    Standart

    Bazılarını ilk kez duydum, birde suda kaynattığım suyu çiçeklere döküyorum tabi soğuyunca.Teşekkürler.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş