Kullanıcı Tag Listesi

http://img86.imageshack.us/img86/8024/gogalqy4.jpg MALZEMELER: 600 g un Tuz 20 g maya Yeteri kadar su İÇ MALZEME: 1 yumurta 125 g tere yağı

Bu konu 1302 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı) 1302 Reviews

    Konuyu değerlendir: ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı)

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1302 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    21.542
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    9
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı)


    MALZEMELER:
    600 g un
    Tuz
    20 g maya
    Yeteri kadar su

    İÇ MALZEME:
    1 yumurta
    125 g tere yağı
    Zerdeçal
    Kimyon
    Karabiber
    Tuz
    Rezene
    500 g kadar un.

    200 g erinmiş tere yağı(yarısı margarin ola bilir)
    Üzerine sürülmek için 1 yumurta sarısı
    Haşhaş
    Çörekotu

    Un,maya,tuz ve su ile hamur yoğrulur.1 saat sıcak yerde mayalanıp köpürmesi için bekletilir.
    İç malzemeler bir birine karıştırılarak iki avuç içerisinde umaç yapılır.
    Hamurdan 5-6 beze yapılır.Tek tek açılarak aralarına erinmiş yağ sürülür ve iç malzeme serpilir.Bıçakla 10х15cm lik dörtgenlere kesilir.Burularak yastılanır.Yuvarlak gağal şekli verilir.Ortasına oklovayla delik açılır.Yumurta sarısı sürülerek çörekotu,haşhaş serpilir.160-170 deregede bişirilir.Afiyet olsun


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı)

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1302


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş