Kullanıcı Tag Listesi

Kalmuk çayı http://www.portakalagaci.com/oburcuk/images/kalmuk_cayi.jpg malzemeler: yarım su bardağı labada (efelek otu) 4 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı hazırlanması:

Bu konu 884 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Kalmuk çayı 884 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kalmuk çayı

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 884 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    21.542
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    9
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Kalmuk çayı

    Kalmuk çayı


    malzemeler:
    • yarım su bardağı labada (efelek otu)
    • 4 su bardağı su
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    hazırlanması:

    • 1. labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır.
    • 2. üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.turkeyarena.com
    • ekleme: rengin hanım kendi tarifini göndermiş: 3 sap (sapları ile birlikte) LABADA tohumunu iyice yıkayıp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatılır , birkaç saat ağır ateşte demlenmeye bırakılır. Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alınır. Başka bir tencerede tahminen 1.5 litre süt kaynatılır.turkeyarena.com (gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde değişiklikler yapılabilir). Bir kapta tahminen 10 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alınan (soğuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kıvamına getirilir ve devamlı karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir. Arkasından sütlü kahve rengi alana kadar demlenmiş çaydan ilave edilir. Ben şimdiki sütler yağsız olduğu için kaynama sırasında biraz tereyağı da ilave ediyorum. Çayın tadı yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadı hissedilir kıvamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. En sonunda fincanlara koyarak yanında tereyağı ve karabiber ile servis edilir.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Kalmuk çayı

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 884


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş