Kullanıcı Tag Listesi

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/hamur_isi_yemek/kuru_manti_tarifleri.jpgMalzemeler 250 gr un 1/2 tatlı kaşığı tuz İçi İçin: 1 adet pırasa 200 gr. kıyma 1 diş sarmısak 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sirke1 yumurtanın beyazı, 1 çorba kaşığı susam yağı, 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı Üstü İçin4 çorba kaşığı salça veya soya sosu, 1 tutam kırmızı biber salçası, 1 diş sarmısak

Bu konu 568 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
KURU MANTI 568 Reviews

    Konuyu değerlendir: KURU MANTI

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 568 kez incelendi.

Konu: KURU MANTI

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    21.542
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    9
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni KURU MANTI

    Malzemeler
    250 gr un
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    İçi İçin:
    1 adet pırasa
    200 gr. kıyma
    1 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı sirke1 yumurtanın beyazı, 1 çorba kaşığı susam yağı, 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    Üstü İçin4 çorba kaşığı salça veya soya sosu, 1 tutam kırmızı biber salçası, 1 diş sarmısak

    KURU MANTI TARİFİ
    Unu tuzla karıştırınız. 15 cl. ılık su ile yoğurunuz. Hamurunuz iyice bütünleşince yuvarlak bir top yapıp üstünü örterek 80 dakika bekletiniz. Bu ara içini hazırlayınız. Pırasayı yıkayıp yeşil yapraklarını kesip atınız. Beyaz kısmını ince ince doğrayınız. Doğradığınız pırasayı, dövülmüş bir diş sarımsakla 4-5 dakika 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağında kavurunuz. Pırasaları yağdan süzerek çıkarıp, aynı yağda kıymayı 2-3 dakika kavurup, soğumaya bırakınız. Pırasalarla kıymayıkarıştırınız. İçine bir yumurtanın beyazını, domates suyunu veya soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını katıp karıştırınız. Dinlenen hamuru merdaneyle mümkün olduğu kadar ince açınız. Açtığınız yufkadan 8-9 santim çapında daireler kesiniz. Her dairenin kenarlarını, kese ağzı büzer gibi kapatıp, küçük kesecekler yapınız. Hafif ateşte kızdırdığınız ayçiçek yağında mantıları kızartınız. Hepsi kızarınca üstünü 15 cl su döküp, kapağını kapatıp 5-6 dakika pişiriniz. Mantıları suyu çekince tavadan alıp 2-3 dakika kızgın fırında mantıları kızartıp çıtır çıtır yapınız. Üstü için, domates suyunu veya soya sosunu, sirkeyi, sarmısağı döverek, kırmızıbiber salçasını çırparak karıştırınız. Fırından çıkmış çıtır çıtır kurumuş mantıların üzerine dökerek sıcak sıcak ikram ediniz.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: KURU MANTI

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 568


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş