Kullanıcı Tag Listesi

http://www.gif-star.com/menschen/3d/gif-star-3d006.gif GÜNÜN MENÜSÜ http://www.sanalda1numara.net/resim/pict//282134044ac1019c8f0ea.gif ETLi KURU FASULYE

Bu konu 1075 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Günün Menüsü 1075 Reviews

    Konuyu değerlendir: Günün Menüsü

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1075 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    21.542
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    9
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Günün Menüsü



    GÜNÜN MENÜSÜ





    ETLi KURU FASULYE






    2 su bardağı kuru fasulye
    1 kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
    4 adet orta boy kuru soğan
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım yemek kaşığı domates salçası
    Yarım yemek kaşığı biber salçası
    4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
    1 tatlı kaşığı tuz




    Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerde tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin.
    Tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp 6-7 saat bekletin.
    Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp, kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin).
    Fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını koyun. Etleri yıkayıp ilave edin.
    Ocağa alıp, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin).
    Daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin.
    Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
    Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın.
    Eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa, bir kısmını piyaz yapmak için ayırın (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir).
    Tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
    Artık yemeğiniz servise hazırdır.



    KARISIK TURSU






    SADE PiLAV





    Malzemeler :
    1,5 su bardağı pilavlık pirinç
    1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 adet kesme şeker
    birkaç damla limon suyu
    2,5 su bardağı su (Ben soğuk su kullanıyorum.)



    Yapılışı :
    Pirinçler ayıklanıp, yıkanır. Bir kaba alınarak üzerine kaynar su ve tuz dökülür. Üzerine kapak kapatılarak soğuyuncaya kadar (en az 30 dakika) bekletilir. Bir süzgece alınıp, yıkanarak fazla tuzunun gitmesi sağlanır. Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır. Tereyağı eriyince süzülen pirinçler eklenir ve bir süre kavrulur. Pirinçler çıtır çıtır ses çıkarmaya başlayınca tencereye su eklenir. Tuz, kesme şeker ve limon suyu eklenir. Kaynamaya başlayınca en kısık ocak alevinde suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bir süre demlenmeye bırakılır. Tencereyi bez bir örtüyle sarmak pilavın uzun bir süre sıcaklığını korumasına yardımcı olacaktır.



    SOGAN SALATASI




    2büyük kırmızı soğan.
    Yarım demet maydanoz.
    1tatlı kaşığı tuz.
    1 tatlı kaşığı sumak.
    Limon.
    2 yemek kaşığı zeytin yağı.
    YAPILIŞI:
    Soğanları yarımay şeklinde doğrayalım, tuz ve sumakla bi güzel ovalım.Limon ve yağını, ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım ve servis tabağına alalım.


    TAVUK CIGERi KAVURMASI






    1 paket tavuk ciğeri
    3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı un
    3 adet ince kıyılmış taze soğan
    1/2 demet maydonoz
    1 tutam karabiber
    1 tutam kırmızı pul biber
    1 tutam kimyon
    1 tutam tuz
    Hazırlanışı:

    Ciğerler ile beraber olan yürekleri yağlarından arındırarak, her ikisini beraber küçük doğrayıp yıkayarak süzdürün.Tavaya yağı koyup ciğerleri ekleyerek kavurup üzerine bir kaşık unu serpiştirin





    ELMALI MUHALLEBi






    5 orta boy elma
    1 litre süt
    1 su bardağı şeker
    1 yumurta
    4 yemek kaşığı dolusu un
    1 paket vanilya
    1 paket krem şanti
    1 çay kaşığı tarçın


    Elmaları çok küçük olmamak kaydıyla küp küp doğrayın. Üzerine 1 yemek kaşığı esmer şeker koyup teflon tavada hafif karamelize olana kadar pişirin. Altını kapatmadan az önce tarçını ekleyip karıştırın. Çok fazla pişirmemeniz gerek ki yerken hamur gibi olmasınlar. Ilıdıklarında kadehlere paylaştırın.
    Süt, şeker, un ve yumurtayı sürekli çırparak bir tencerede pişirin. Yemek kaşığınız küçükse ya da light süt kullanıyorsanız; bir kaşık daha fazla un koyabilirsiniz. Vanilyayı, altını kapatmadan az önce ekleyin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatıp çırparak ılımasını bekleyin. Bu aşamada sürekli çıpmayın, sadece soğurken üzerinde kabuk oluşmasını engellemek için arada bir çırpın. Muhallebi ılıdığında içine bir paket krem şanti ekleyip bir kaç dakika daha çırpın.
    Kadehlerdeki elmaların üzerine bu karışımı dökün Servis etmeden önce buzdolabında soğutmak gerekiyor.


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]





    AFİYET OLSUN...


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Günün Menüsü

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1075


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş