15 Kasım 2010 'Enver' operasyonu!

Bu konu 1517 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
'Enver' operasyonu! 1517 Reviews

    Konuyu değerlendir: 'Enver' operasyonu!

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1517 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    753
    @Vuslata Hasret

    Standart 'Enver' operasyonu!

    15 Kasım 2010





    'Enver' operasyonu!



    Olayın kendisi zaten yeterince garip ama Türkiye’nin en büyük iki gazetesinin olayı ‘hangi çapta’ gördüğü de söylenmeli. 9 Kasım günü Hürriyet’in manşetten ve ‘köpürterek’ verdiğin ‘nükleer taşeronlar’ haberi, aynı günün Sabah’ında, 15. sayfada, sayfaya zar-zor tutunan bir haber olarak, “Türkiye’ye girecekken yakalandılar’ başlığı ile okura sunuldu.

    Haber Hürriyet için neden bu kadar önemli? Veya tersinden soralım, Sabah için neden bu kadar önemsiz?

    Daha çok bilinmeyeni var!

    Haber yeni okurlara ulaştırıldıysa da, öyküsü eski. Yani olay olup biteli neredeyse 7 ay sona erecek. Geçtiğimiz Mart ayı içinde İki Ermeni (Simbat Tonoyan, Hrant Ohanyan) yüzde 99 zenginleştirilmiş (!) Uranyum’u polise satmak isterken yakalanıyorlar.

    Türkiye sınırında gerçekleşen bu nükleer kaçakçılığın tüm detayları belirgin değil ama bilgilerin satır aralarında dikkat edilmesi gereken çok cümle, bir o kadar da çelişki var!

    Mesela, bu iki kişinin Tiflis’e (Gürcistan) gittiği ve trenden indikten sonra polis tarafından izlenerek yakalandığı söyleniyor. İslamcı bir grubun temsilcisi olduğuna inandıkları bir kişiye mallarını satmaya çalışıyorlar. Karşılarındaki kişi ise aslında polis. O polis Türkçe konuşuyor!?

    Yakalanma otel odasında gerçekleşiyor. (Sınır?) Yakalanıyorlar. Gürcü polisi diyor ki, “Radyoaktif maddeler için asıl karaborsanın Türkiye’de olduğuna dair bir söylenti var”! (Türkiye-İran-5 artı 1 görüşmeleri zamanlaması ile harika bir uyum.)

    Polisin iki şüpheliyi izlemesi Batum’dan gelen bir ihbar ile başlıyor! Polis Türkiye sınırını geçerken resimlerini bile çekiyor. Yakalananlardan birinin cebinden Garik Dadayan’a gönderilmiş rekor miktarda havale belgesi var! (2003 yılında Gürcistan’da o da Uranyumla yakalanmış!)

    2. Anna Chapman (kızıl ajan) vakası ne kadar magazinleştirilirse, sulandırılırsa sulandırılsın aslında büyük bir resim var arkasında. Daha da eksik parçalar çıkacak gibi.

    Son gelişme; ABD’de yakalanan 11 Rus ajanını ‘satanın’, Dış İstihbarat Servisi’ndeki şefleri Albay Şerbakov olduğu yönündeki iddia. Aslında bu da eski bilgi ama kamuoyuna yeni yansıyor.

    Şerbakov başına gelecekleri anlayınca ABD’ye kaçmış. Ruslar’a göre esas işvereninin yanına! 11 Rus ajan yakalandığında ABD’nin elinde fazla bir kanıt bulunmadığı Şerbakov’un gerekli bilgileri CIA’e verdiği iddia ediliyor. Şerbakov’un hayatı artık tatsız. Rus istihbaratı gereğini yapana kadar peşini bırakmayacak.

    (Meraklısı için not: Shcherbakov, Medvedev-Obama görüşmesinden 3 gün sonra ABD'ye kaçtı. Times'ın haberine göre bir Kremlin yetkilisi şöyle demiş; “Onun kim ve nerede olduğunu biliyoruz." Shcherbakov, SVR’nin ABD operasyonları bölümünü temsil eden “S Departmanı”nın başındaki kişi. Sahte kimlikle onlarca yıl sürebilen görevlerde yer alan “yasadışı ajanları” idare etmekle görevli.)

    3. Fakat bir önemli bilgiyi biz anımsatalım; Şerbakov vakası Rus istihbaratı içinde bir köstebek ağı olduğunu gösteriyor. Şerbakov aslında küçüğü! Büyüğünün cesedi anımsayacağınız gibi Hatay sahillerine vurmuştu! Suriye’de tatil yaparken (!) denizde boğulan, Rus istihbaratının en güçlü iki-üç isminden birinin cesedini Türk balıkçılar bulmuş, bir süre sonra yakınları gelip teşhis etmişti! Yani "av" sürüyor!

    4. Fakat haritayı Ermenistan-Gürcistan-Türkiye ve Rusya olarak koyduğunuzda bu casus aktiviteleri yenilik/eskilik bir tarafa, canlılığını koruyor: bu Ekim ayı sonlarında Rusya ile Gürcistan casus krizi yaşadılar. Gürcistan, Rusya adına ajanlık yaptığı ileri sürülen 20 kişiyi birden gözaltına aldı.

    İki ülke arasındaki sevgi bilindiğinden herkesin tüyleri diken diken oldu. Bu da ilginç bir casusluk vakasıydı doğrusu. Gürcistan başta çok mırın-kırın ettiyse de sonra casusların 30 dakikalık görüntüleri bile yayınlandı. Çok yeni: 5 Kasım.

    Rus ajanların yakalanmasına neden olan kişi ise “Enver” kod isimli ve çift taraflı çalışan bir ajandı! Liste şöyleydi: İkisi Ermeni kökenli olmak üzere 9 Gürcistan ve 4 Rus vatandaşı!

    5. Devamı var mı? Hem de nasıl? Bölge kaynıyor. Rus ajanları Gürcistan Hava Kuvvetleri içinde öbeklenmişler. Tabii Rusya, “klasik anti-Rus düşmanlığı ve casus hastalığı” diyor buna. Sahi.. Hatırlayabildiğimiz dönem içinde hiç Hava Kuvvetleri Komutanı öldürülmüş müydü?



    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: 'Enver' operasyonu!

          Kategori: Gazete, Dergi, İnternetten Alıntılar

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1517

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş