Sağlık Bakanlığı, hastaların 'hastaneye gidiyorum iyileşemiyorum' şikâyetini ortadan kaldıracak bir servis kurdu. Hastanelerde açılan Tıbbi Sosyal Hizmet birimleriyle artık hastalığın sosyal boyutu da ele alınacak. Hastaların evlerine kadar gidilecek. Örneğin tedavi olduğu halde sürekli zatürre olan bir kişinin evinde ve iş yerinde inceleme yapılacak. Hastalık evden ya da iş yerinden kaynaklanıyorsa, sağlık ekipleri evin yeniden boyanmasına kadar her türlü işle ilgilenecek. Sağlık

Bu konu 1167 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Hastaneye gidip iyileşememe devri bitiyor 1167 Reviews

    Konuyu değerlendir: Hastaneye gidip iyileşememe devri bitiyor

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1167 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.961
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    755
    @Vuslata Hasret

    Standart Hastaneye gidip iyileşememe devri bitiyor

    Sağlık Bakanlığı, hastaların 'hastaneye gidiyorum iyileşemiyorum' şikâyetini ortadan kaldıracak bir servis kurdu.
    Hastanelerde açılan Tıbbi Sosyal Hizmet birimleriyle artık hastalığın sosyal boyutu da ele alınacak. Hastaların evlerine kadar gidilecek.

    Örneğin tedavi olduğu halde sürekli zatürre olan bir kişinin evinde ve iş yerinde inceleme yapılacak. Hastalık evden ya da iş yerinden kaynaklanıyorsa, sağlık ekipleri evin yeniden boyanmasına kadar her türlü işle ilgilenecek.

    Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sencar Tepe, Tıbbi Sosyal Hizmet Şubesi'nin 1 gün önce kurulduğunu söyledi.

    Tıbbi sosyal hizmetlerin uygulamalarının istenen düzeyde olmadığı tespit edildiğini aktaran Tepe, şube bünyesinde yapılacakların bu güne kadar sağlıkta yapılan hizmetlerin tamamlayıcısı olacağına işaret etti.

    Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı "Fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik hali" şeklinde tanımladığını hatırlatan Tepe, "Bugüne kadar daha çok bizim sağlıkla ilgili yapılanmalarımızda, hizmetlerimizde halkımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı ön plandaydı.

    Sosyal sağlıkla çok fazla ilgilenme imkânı bulamamıştık. Şimdi artık sağlığın sosyal yönüyle de ilgilenmeye başlayacağız." dedi.

    Sağlığın sosyal yönüyle ilgilenmeyi bir örnekle açıklayan Tepe, "Örneğin bir hasta hastanemizi zatürre teşhisiyle geliyor. Hastayı tedavi edip yolluyorsunuz.

    1 ay sonra tekrar geliyor. Akciğerlerinden sürekli rahatsızlanan bir vatandaşımız var. Sosyal hizmet, bu vatandaşın neden sürekli akciğerlerinden hastalandığını o kişinin yaşadığı ortamı inceleyerek ortaya çıkartan ve eğer yaşadığı ortamda bu kişinin bu rahatsızlığına sebebiyet veren bir olumsuzluk varsa bunun gideren hizmettir." değerlendirmesi yaptı.

    Bu hizmetlerin sunumu için bütün hastanelerde kısa süre içinde Sosyal Hizmet birimleri oluşturacaklarını kaydeden Tepe, bu birimlerde çalışacak sosyal hizmet uzmanları hastanede kimsesizler, taburcu vatandaşlara sosyal hizmet kuruluşlarıyla işbirliği yaparak barınacak yer temin edeceğini belirtti.

    Ev ortamı çok kötü, sağlık yönünden sağlıksız bir ortamda barınan hastalara da el uzatılacağı bilgisini veren Tepe, "Ev ortamının düzeltilmesini sağlayacak.

    Yani bu da esasında koruyucu sağlık hizmeti. Siz kişinin sosyal ortamını güçlendirirseniz sosyal niteliklerini iyi hale getirirseniz sağlığı da otomatik olarak düzelecektir.

    Bunu direkt biz yapmayacağız ama sosyal hizmetlerle ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız." ifadelerini kullandı.

    ŞİDDET GÖREN KADINLAR VE ÇOCUKLAR

    Hastanede yatmış ve çok fakir vatandaşlara yine Sosyal Hizmet uzmanı vasıtasıyla yardım kuruluşlarından kömür temin edileceğini vurgulayan Tepe, mülteciler, aile içi şiddete maruz kalmış kadınlar, terk edilmiş çocukların da Tıbbı Sosyal Hizmet Servisleri'nde takip edileceğine işaret etti.

    Gazetelere yansıyan aile içi şiddete maruz kalmış kadınlara ilişkin ciddi hizmet vereceklerine işaret eden Tepe, "Şu anda kadın sığınma evine yönlendirilmesi, şiddet gören kadının ortamdan uzaklaştırılması gibi hizmet yok. Şimdi Sosyal Hizmet uzmanı bunu yapacak. Adli makamlarla beraber şiddetin devam ettiğini tespit etmeleri halinde sığınma barınma evine yerleştirilmesini sağlayacak." dedi.

    Ailesi tarafından sürekli dövülen ve hastanede tespit edilen çocukların ailesinden alınıp Çocuk Esirgeme Kurumu'na yönlendirileceğini aktaran "Artık hastalığa sebebiyet verecek her türlü hastalıklı ortamı ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu



    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Hastaneye gidip iyileşememe devri bitiyor

          Kategori: Türkiyeden Haberler

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1167

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş