Kullanıcı Tag Listesi

Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı et 10 tane kadar arpacık soğan 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası karabiber, tuz, kekik 5-6 diş sarmısak

Bu konu 1034 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Saç Kavurma Tarifi 1034 Reviews

    Konuyu değerlendir: Saç Kavurma Tarifi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1034 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.955
    Konular
    4272
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    631
    @Vuslata Hasret

    Standart Saç Kavurma Tarifi

    Malzemeler:
    1 kilo kuşbaşı et
    10 tane kadar arpacık soğan
    1 adet büyük boy kuru soğan
    2 adet sivri biber
    1 adet büyük boy domates
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    karabiber, tuz, kekik
    5-6 diş sarmısak
    yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ, az su
    Hazırlanışı: Sacımızı yıkayıp ocağın üzerine koyalım. Kuşbaşı etlerimizi de saca koyup 1 çay bardağı kadar su ilave edip etimizi sulanmasını sağlayalım. Etimizi ara ara karıştırarak, bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Arpacık soğanları da soyup bir kenara koyalım. Domates ve sivri biberi de küp küp doğrayıp bekletelim. Sarmısaklarımızı küçük küçük doğrayalım ya da ezelim ve suyu çekilen ete ilave edip yağını ilave edelim. Arpacık soğanı ve doğradığımız soğanı da ete ilave edip kavuralım. Soğanların rengi değişmeye başlayınca sivri biberi de ekleyelim ve karıştırarak kavurmaya devam edelim. Soğanlar iyice solduktan sonra domatesi ekleyip karıştıralım. Domateslerimiz kendini bırakınca baharatlarını ve salçalarını ekleyip iyice karıştıralım. Daha sonra 1.5 su bardağı kadar su ilave edip salçamızı özeyerek karıştıralım. Kavurmamızın üzerini bir kapak ya da tepsiyle örtüp kısık ateşte suyu çok az kalana kadar kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra sıcak olarak saç içerisine sevris yapalım. Afiyet olsun.
    M.T.’nin Dokunuşu: Saç kavurmamızı kurban bayramında yapıp lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. Ayran ve salatayla servi yapabilirsiniz. Üzerine maydanoz doğrayıp servis de edebilirsiniz..


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Saç Kavurma Tarifi

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1034

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş