Kullanıcı Tag Listesi

http://www.imagee.net/upload/files/2010-11/9c8f6e09.jpg Malzemeler: 1 paket margarin, oda sıcaklığında, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistancevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu. Þerbeti için: 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, yarım limonun suyu. Üzerlerine: Fındık içi. Yapılışı: 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistancevizi, 2 yumurta, 4 su

Bu konu 676 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Şekerpare 676 Reviews

    Konuyu değerlendir: Şekerpare

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 676 kez incelendi.

Konu: Şekerpare

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.955
    Konular
    4272
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    631
    @Vuslata Hasret

    Standart Şekerpare


    Malzemeler: 1 paket margarin, oda sıcaklığında, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistancevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.

    Þerbeti için: 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, yarım limonun suyu.

    Üzerlerine: Fındık içi.

    Yapılışı: 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistancevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.) Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    Þerbetin hazırlanması: 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın. Þekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.



    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Şekerpare

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 676

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş