emek medeniyyetine her bir insan malik olmalıdır. Qida etiketinin bezi incelikleri. Çörek Stol arxasında eyleşerken çörekqabından götürülen dilimleri bıçaqla kesmek, elece de onu xırda hisselere ayırmaq düzgün deyil. Üzerine yağ çekilmiş çöreyi de bıçaqla kesmek olmaz. Çörek diliminin üzerine pendir qoymusunuzsa, bu artıq buterbrod sayılır. Ona göre de onu çengel ve bıçaqla yemek lazımdır. Şorba Boşqabdakı şorbanı sonuna qeder yemek çetinlik yaradır. Yeni bunun üçün boşqabı eymek

Bu konu 1600 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Qida etiketinin bezi incelikleri [Sofra Adetleri] 1600 Reviews

    Konuyu değerlendir: Qida etiketinin bezi incelikleri [Sofra Adetleri]

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1600 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.664
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    28
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Qida etiketinin bezi incelikleri [Sofra Adetleri]

    emek medeniyyetine her bir insan malik olmalıdır. Qida etiketinin bezi incelikleri.

    Çörek

    Stol arxasında eyleşerken çörekqabından götürülen dilimleri bıçaqla kesmek, elece de onu xırda hisselere ayırmaq düzgün deyil. Üzerine yağ çekilmiş çöreyi de bıçaqla kesmek olmaz. Çörek diliminin üzerine pendir qoymusunuzsa, bu artıq buterbrod sayılır. Ona göre de onu çengel ve bıçaqla yemek lazımdır.

    Şorba

    Boşqabdakı şorbanı sonuna qeder yemek çetinlik yaradır. Yeni bunun üçün boşqabı eymek lazım gelir. Bunu ancaq aile ortamında etmek olar. Boşqabda şorbanı çox az miqdarda saxlamaq daha düzgündür. Ne qida qebulu zamanı, ne de ondan sonra qaşıq süfrenin üzerine qoyulmamalıdır. O, yalnız boşqabın içerisinde qalmalıdır.

    Balıq

    Ümumiyyetle, balığı ister soyuq, isterse isti halda yeyen zaman bıcaqdan istifade olunmur. Balıqla beraber süfreye verilen kürek (bıçaq rolunu oynayır) sağ, çengel ise sol elde olur. Çengelle tikeler saxlanılır, kürekle sümükler çıxarılır. İki çengel verildiyi zaman da yuxarıdakı proses heyata keçirilir. Elinizin altında bir çengel olarsa, onda çengeli sağ, çörek dilimini ise sol elde tutmaq lazımdır.

    Kahı

    Etle ayrıca boşqabda süfreye verilen kahı yarpağı ele o qabdan da yeyilir. Kahını bıçaqla kesmek doğru deyil. Eger yarpaq kifayet qeder böyük olarsa, onu hisselere ayırmaq üçün ya çengelden istifade edilmeli, ya da bükülerek yeyilmelidir. Xama ile ne ise yeyen zaman ağzın kenarları bulaşmamalıdır.

    Yumurta

    Soyutma yumurta xüsusi qaba qoyulmalı, sonra qaşıqla üzerine yavaşca vurulmalıdır. Sonra yumurtanın qabığı soyulmalıdır. Bunu tez etmek lazımdır ki, sarısı kenara sıçramasın. Yumurta mütleq qaşıqla yeyilmelidir. Qayğanaq üçün ise ya qaşıq, ya da çengelden istifade olunmalıdır.

    Meyve

    Albalı ve gilas saplağından tutularaq ağıza aparılır. Banan qabığı soyulduqdan sonra bıçaq ve qaşıqla yeyilmelidir. Alma ve armudu yeyen zaman da bıçaq ve çengelden istifade edilmelidir. Meyve dörd hisseye bölündükden sonra bir dilimi çengelle götürülüb qabığı soyulur. Sonra boşqaba qoyulub çengelle yeyilir.

    Spagetti

    Bu italyan xöreyini yemek olduqca çetindir ve onun düzgün yeyilişi böyük meharet teleb edir. Bunun üçün çengeli şaquli tutmaq ve ona 2-3 dene spagetti dolamaq lazımdır. Diger bir variantda ise çengelin kömeyine qaşıq da gelir. O, sol elle tutulub boşqabın kenarına getirilir, çengele makaron doladıqdan sonra artıq hissesi qaşıqla kesilir.

    Çay

    Adeten çay süfresini nahardan bir saat sonra qonaq otağında açırlar. Bu içki süfreye zerif fincanlarda (bu merasimde çay salfetlerinden de istifade olunur) içerisine şeker, süd ve ya limon dilimi elave edilerek yanında peçenye ile verilir. Qonaqların çayın paylanmasında ev sahibine kömek etmesi normal hesab olunur.

    Unutmayın: xöreyi ara vermeden yemek mede üçün çox zererlidir.Qida etiketinin bezi incelikleri

    alıntı


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Qida etiketinin bezi incelikleri [Sofra Adetleri]

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1600


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş