http://img514.imageshack.us/img514/5589/rulotavuk3jq9.jpg Malzemeler: •4 adet tavuk göğüs bonfile •5-6 adet mantar,5-6 adet kornişon turşu •kaşar,salam,2 adet havuç •1 çay kaşığı kadar köri,defne yaprağı •1 adet kuru soğan,sıvıyağ •1 yemek kaşığı salça

Bu konu 1046 kez görüntülendi 2 yorum aldı ...
Tavuk Sarma 1046 Reviews

    Konuyu değerlendir: Tavuk Sarma

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1046 kez incelendi.

Konu: Tavuk Sarma

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.664
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    31
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Tavuk Sarma


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Malzemeler:

    •4 adet tavuk göğüs bonfile
    •5-6 adet mantar,5-6 adet kornişon turşu
    •kaşar,salam,2 adet havuç
    •1 çay kaşığı kadar köri,defne yaprağı
    •1 adet kuru soğan,sıvıyağ
    •1 yemek kaşığı salça
    •2 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı salça(tavuk etlerinin ilk fırına verilişinde üzerine sürülür)
    Etleri marine etmek için: 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı zeytin yağı,tuz,karabiber,defne yaprağı


    Yapılışı:



    Bonfileler 1.5 cm kalınlığında dövülerek inceltilir.Marine etmek için bir kabın içerisine bonfileler konulup üzerine süt,zeytinyağı,tuz,karabiber,defne yaprağı konulup dolapta 1-2 saat dinlendirilir.Mantarlar limonlu su içinde 10 dakika haşlanır.Havuçlarda biraz haşalanır.daha sonra mantar,turşu,kaşar ve salam kürdan şeklinde doğranır.Marine olmuş tavuk etleri marina karışımının içinde alınıp süzgeç içine alınır ve daha sonra orta kısmına kürdan şaklinde hazırladığımız iç malzemeler konulup rulo şeklinde sarılır.Kürdanlarla rulomuz sabitleştirilir.2 yemek kaşığı yoğurt ve salça karıştırılıp tavuk rulalarımızın üzerine fırçayla sürülür önceden ısıttığımız 180 C fırınımıza konulur.yaklaşık 25 dakika pişirilir.Tavuğumuz fırında pişirken sosunu hazırlayalım 1 adet soğan yağda kavrulur içerisine biraz köri ve salça konulup sosu hazırlanır.fırında pişmekte olan tavukların üzerine bu sos dökülüp 10-15 dakika daha pişirilir.Tavuklarımız pişince dilim dilim kesilip servis edilir afiyet olsun.

    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Tavuk Sarma

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 2

          Görüntüleme: 1046


  2. #2
    Azerigüzeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    07.12.2009
    Mesajlar
    558
    Konular
    69
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azerigüzeli

    Standart

    eline sağlık görünüşü süper acıktırdı vallahi sabah sabah

  3. #3
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    12.10.2009
    Mesajlar
    8.963
    Konular
    4260
    Beğendikleri
    16
    Beğenileri
    15
    Tecrübe Puanı
    673
    @Vuslata Hasret

    Standart

    Pirzola şeklinde fırında pişeni tercih ederim..yınede teşekkurler..

    Not..avatarına karar ver artık azper..çarlinin melekleri gibi değişik değişik resimler görüyorum..sen hangisisisn karar veremıyorum..

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş