http://im.haberturk.com/2010/05/13/514700_detay.jpg?1273818820 Kendi adına üniversite kurmak için harekete geçen Fenerbahçe Spor Kulübü 150 binmetrekare inşaat izni aldı. Ataşehir Kayışdağı Mahallesi’nde 1993 yılında Maliye Hazinesi’nden 20 yıllığına aldığı yaklaşık 50 dönüm arazi üzerine spor akademisi kurmak isteyen kulüp, arazinin plan tadilatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurdu. Kulüp yaklaşık 200 bin metrekare inşaat izni istedi. OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI Arazinin

Bu konu 1232 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Fenerbahçe Üniversitesi geliyor 1232 Reviews

Konuyu değerlendir: Fenerbahçe Üniversitesi geliyor

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1232 kez incelendi.

ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

Yeni Fenerbahçe Üniversitesi geliyor

Kendi adına üniversite kurmak için harekete geçen Fenerbahçe Spor Kulübü 150 binmetrekare inşaat izni aldı. Ataşehir Kayışdağı Mahallesi’nde 1993 yılında Maliye Hazinesi’nden 20 yıllığına aldığı yaklaşık 50 dönüm arazi üzerine spor akademisi kurmak isteyen kulüp, arazinin plan tadilatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurdu. Kulüp yaklaşık 200 bin
    metrekare inşaat izni istedi.
    OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI
    Arazinin mevcut planlarda “spor alanı, park alanı ve yol” olarak kullanılması öngörülüyor. Ancak arazinin “Özel Eğitim Tesisi Alanı’na alınması için Maliye Hazinesi’nden muvafakat alınması için kulübün yaptığı başvuru belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyon, arazinin özel
    eğitimtesisi, yeşil alan ve yol alanın alınarak, özel anaokulu, özel
    ilköğretim-ortaöğretim, özel kolej, spor akademisi tesisleri ve üniversite yapılması için görüş verdi. Belediye meclisi ise tartışmaların ardından oy çokluğu ile araziyi özel eğitim tesisi, yeşil alan ve yol alanına aldı. Yapılan plan tadilatı sonrası Fenerbahçe’ye yer üstünde 50 bin, yeraltında da
    yaklaşık 100 bin metrekare olmak üzere toplam 150 bin metrekare inşaat
    izin verildi. Yapılar 5 katlı olabilecek.
    MUHTAR İTİRAZINI GERİ ÇEKTİ
    Mahallede “Yeşil alan ve park alanı azaltılıyor” diye plan tadilatına itirazda
    bulunan Kayışdağı Mahalle Muhtarlığı da yeşil alan ayrılması üzerine itirazını
    geri çekti. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, projeyi “En
    büyük hayalim” diye nitelendiriyor. Üniversite projesi hayata geçtiği
    takdirde kulübün en önemli yatırımlarından biri olacak.

Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

Konu: Fenerbahçe Üniversitesi geliyor

Kategori: Spor Haberleri

Konuyu Baslatan: ŞiMaL

Cevaplar: 0

Görüntüleme: 1232

Etiketler