http://www.hurriyet.com.tr/_np/6817/10576817.jpg Ağrı’da önceki gün öğle saatlerinde başlayıp gece boyunca devam eden sağanak yağış nedeniyle Murat Nehri ile Taşlıçay Deresi taştı, 3 mahalle sular altında kaldı. AĞRI SULAR ALTINDA / Foto Galeri 3 BİN EV SULAR ALTINDA KALDI / WEB TV Doğubayazıt’ta ise 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. 14 yıldır sel tehdidiyle yaşadıklarını söyleyip çoraplarıyla valiliğe yürüyen bir vatandaş, “Bizleri askeriye yönetsin” diye isyan etti.

Bu konu 1224 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Çoraplı adamın 14 yıllık sel isyanı 1224 Reviews

    Konuyu değerlendir: Çoraplı adamın 14 yıllık sel isyanı

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1224 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Çoraplı adamın 14 yıllık sel isyanı


    Ağrı’da önceki gün öğle saatlerinde başlayıp gece boyunca devam eden sağanak yağış nedeniyle Murat Nehri ile Taşlıçay Deresi taştı, 3 mahalle sular altında kaldı.



    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Doğubayazıt’ta ise 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. 14 yıldır sel tehdidiyle yaşadıklarını söyleyip çoraplarıyla valiliğe yürüyen bir vatandaş, “Bizleri askeriye yönetsin” diye isyan etti.

    SAĞANAK yağışların hayatı felç ettiği Ağrı’da Fırat, Yüzüncü Yıl ve Gazi mahallelerinde yaklaşık 3 bin ev, ahır ve iş yeri sular altında kaldı, yüzlerce kişi iş makineleriyle kurtarıldı. Kent merkezindeki elektrik, telefon, içme suyu ve kanalizasyon altyapısı çöktü. Sel suyu, içme suyu şebekesine karıştı. Fırat Mahallesi ile kent merkezini birbirine bağlayan karayolları köprüsü çöktü. Murat Nehri’nin taşması sonucu Ağrı-Van Karayolu ulaşıma kapandı. İki otobüs, kamyon ve 5 otomobil, sel suları arasında kaldı. Ekipler, araçlarda mahsur kalan 50 yolcuyu kurtardı. Sel nedeniyle Tutak İlçesi’nin Ağrı’yla bağlantısı kesildi. Ana caddelerde yağış sonucu çökmeler meydana gelirken, vatandaşlar, yardımın zamanında gelmemesine isyan etti.

    Gamze kurtarılamadı

    Doğubayazıt’a 20 kilometre uzaklıktaki Esnemez Köyü’nde sağanak yağıştan dolayı bir evin damı çöktü. Enkazın altında kalan Hanım Gündüz (26) ile 5 çocuğu köylülerin yardımıyla çıkarıldı. Durumu ağır olan ilköğretim 5’inci sınıf öğrencisi Gamze Gündüz (13) kurtarılamadı. Aşırı yağışlar Sarıkamış ve Iğdır’ı da etkiledi. Sarıkamış’ta 2 ev tamamen çöktü, Iğdır’daki Sanayi Sitesi’ni de su bastı.

    Köprü çöktü

    Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde oturan ve selden büyük zarar gören 50 kişi, sloganlar atarak Erzurum Caddesi’ne yürüdü. “Yardım alamıyoruz, valiyle görüşmek istiyoruz” diyen grubu çevik kuvvet durdurdu. Kalabalığın artması üzerine, mahalle sakinlerinden 5 kişi seçilerek, valiliğe götürüldü. Ayakkabısız, çoraplarıyla makama çıkanlardan market işletmecisi Erhan Kaya, sorunlarını Ağrı Vali Vekili Murat Güven’e ilettiklerini söyledi. 14 yıldır sel tehdidiyle yaşadıklarını anlatan Kaya, “Artık ne belediyeyi ne de valiliği istiyoruz. Bize askeriye baksın, bizleri askeriye yönetsin. İnsanların ölmesini mi bekliyorsunuz?” dedi.
    Felaket üzerine kriz merkezi oluşturuldu. Kızılay ekipleri yağıştan en fazla etkilenen Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde 100 çadır kurdu. Vali Vekili Murat Güven, kent merkezindeki okullarda eğitime 3 gün ara verildiğini söyledi.

    Başkan, DSİ’yi suçladı

    AK Partili Belediye Başkanı Hasan Arslan, “DSİ dere ıslahını yapmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz” iddiasında bulundu. Arslan, “Son 24 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştü. Bütün kurumlar olarak hafta sonuna kadar yağış beklediğimiz için okullarda barınma ortamı sağlıyoruz” dedi.
    Başbakan
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    , selin ardından devreye girerek Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’ya mağduriyetin giderilmesi için acil yardım talimatı verdi. Zararın karşılanması için 1 milyon TL valilik emrine gönderildi.

    Valiliğe böyle yürüdü

    Selden zarar gören bazı vatandaşlar, yardımın zamanında gelmediğini belirterek, yetkililere tepki gösterdi. Selde ayakkabılarını kaybeden Erkan Kaya, çoraplarıyla yürüyerek valiliğe geldi. Tepkili halkı, Ağrı Emniyet Müdürü Naci Kuru sakinleştirdi.

    Mehmetçik yemek dağıttı

    Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerleri ile Kızılay görevlileri, selden etkilenen vatandaşlara yemek dağıttı. Kızılayla birlikte bölgede 40 çadır kuran Mehmetçik, bin kişilik yemek hazırlayarak sel mağdurlarına ulaştırdı. Vatandaşlarla sohbet eden Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, sel mağdurlarına, günde 5 bin ekmek dağıtılacağını belirterek, “3 bin kişiye de yemek vereceğiz” dedi. Bölgeye 400 çadır dağıtıldı.

    İş makineleriyle kurtarıldılar

    AĞRI’da selin faturası ağır oldu. Kent merkezi ile ilçelerde binlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı. Gece korku dolu anlar yaşayan halk, dün sabah belediyeye ait iş makineleriyle mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı. Bazı vatandaşlar, hayvanlarını telef olmaktan güçlükle kurtardı.

    ‘Devlet Ağrılının yanında’

    SEL bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Başbakan Yardımcısı
    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    , Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlığa ait Ata uçağıyla Erzurum’a geldi. Buradan Ağrı’ya hareket eden Çiçek ve Akdağ, bölgede incelemede bulundu, Vali Vekili Güven’den bilgi aldı. Bakan Akdağ, “Devlet Ağrılıların yanında” diye konuştu.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Çoraplı adamın 14 yıllık sel isyanı

          Kategori: Türkiyeden Haberler

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1224


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş