Malzemeler
1 demet ıspanak
1 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
yoğurt
tuz
3-4 diş sarımsak
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. çok ince olmamak kaydıyla doğrayın. Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin. 1 yemek kaşığı Unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun. üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin. Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün. Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın. 1-2 Dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin. Borcama alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle süsleyin.