Hz:Muhammed(s.a.v.)25 yık süren Hatice!den sonra Zem'a kızı Sevda ile ikinci izdivacı yaptı.Sevda ile evlenmesi söyle rivayet edilir: Hz.Muhammed Hatice'nin yokluğunu hisstetiği bir andı o günler.Osman b.Maz!ün un hanımı Havle resülü ekremin karşınn da oturup; __Ay Allah'ın resülü yanınıza geldiğimde Hatice nini yokluğu hemende göze carpıyor dedi. ___HzMuhammed __Evet o çocuklarımın annesş ve evimin bekcisiydi dedi. Havle __Eger izin verirsenizse size dünürcükül yapmak isterim Ya

Bu konu 3437 kez görüntülendi 4 yorum aldı ...
HZ:MUHAMMED'İN EŞLERİ 3437 Reviews

Konuyu değerlendir: HZ:MUHAMMED'İN EŞLERİ

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 3437 kez incelendi.

IMPARATOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    26
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    0
    @IMPARATOR

Standart HZ:MUHAMMED'İN EŞLERİ

Hz:Muhammed(s.a.v.)25 yık süren Hatice!den sonra Zem'a kızı Sevda ile ikinci izdivacı yaptı.Sevda ile evlenmesi söyle rivayet edilir:
    Hz.Muhammed Hatice'nin yokluğunu hisstetiği bir andı o günler.Osman b.Maz!ün un hanımı Havle resülü ekremin karşınn da oturup;
    __Ay Allah'ın resülü yanınıza geldiğimde Hatice nini yokluğu hemende göze carpıyor dedi.
    ___HzMuhammed
    __Evet o çocuklarımın annesş ve evimin bekcisiydi dedi.
    Havle
    __Eger izin verirsenizse size dünürcükül yapmak isterim Ya Muhammed dedi
    Havle iki kadın bıraktı Resülü ekremin karşısına birisi
    Ebübekirin kızı Aişe
    Diğeri ise Zem'a kızı Sevda dır diye iki kadın ismi bildirdi resüle
    Havle önce Ebübekirin sonrada Sevda'nın evine gitti.Sevda (rh)dul ve çocukluydu.Buna ragmen Resülü ekrem Sevda'yı ikincieşi olarak aldı ve Sevda Peyganber ocagında kutlu yerini aldı.

Hz.Muhammed Ebü bekir kızı Aişe ile izdivac yapıyor;ve Aişe'yi 3 eş olarak alıyor.Hz.Muhammed Hz:Aişe'yi şu
    sözleriyle övmektedir.
    _-İnsanlalrın bana en sevgilisi Aişe'dir.sözleri Hz:Aişe'yı digerlerinden ayırmıştı.HzAişe iffet ve berekt sarayına geldiginde o kadar bilgili idiki diger kadınlardan üstünlüğü hep göze carpardı bunu için Hz Aişe kenidin digerlerinden ayrıan farklılıkları söyle sıralamıştır
    1)Cebrail benim yanımda Muhammed'e vahi getirdi
    2:Hz Hatice-i Kübra'ya Allah'ın selamin Cebrail getirdi amma bana Cebrail'in selamini allah'ın resülü bildirdi.
    3:Resülü Ekrem benim evimde ve benim yanımda Ruhunu teslim etti.
    ve yine bir çok özellllik bildirerk kendisinin digelrerinden üstünlüğünü bildirdi.Allah'ın Resülünün 3 eşiliği ile mükafatlandırılan Hz Aişe 13 haziran 678 tarinde ramazan ayının 17 günü ruhunu allaha teslim etti:::::::::......

Noteyganber efendimiz Hz.Muhammed'in Hz Sevda ve Hz Aişe ile izdivaclarını paylaştım. Yarın :Hz:Hafsa,Hz.Zeynep binti Hüzeyme veHz.Ümmü Seleme Haziretrlerini işleyerek devam etmek istiyorum

Allah'ın selamı ve mutluluğu sizlerin üzerinize olsun

Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

Konu: HZ:MUHAMMED'İN EŞLERİ

Kategori: İslamiyete Dair Herşey

Konuyu Baslatan: IMPARATOR

Cevaplar: 4

Görüntüleme: 3437

Emine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    10681
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    21
    Tecrübe Puanı
    100
    @Emine

eline saglik

aZaT07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    156
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    846
    @aZaT07

Ne ALLah'ın (cc) ResuLü Hz. Muhammed (sav), ne de ALLah'ın AsLanı Hz ALi birden fazLa evLenmemişLerdir. Hepimizin biLdiği gibi Hz.Muhammet Hatice, Hz. ALi de Fatima-i Zehra'dan başka evLiLik yapmamışLardır. Bu konu hakkında bazı kaynakLarın verdiği biLgiLer kesinlikle yalandır. düzmecedir. Yüce peygamberimizin hareminden bahsedilir. Oysa Ebubekir kızı Aişe de dahiL, haremdeki bütün kadınLar peygamberimizce koruma gözetme amacıyla alınmıştır. Hiç biri de nikahlı değildir........
    Sadece affınıza sığınarak bu bilgiyi paylaşmak istedim........

Peygamberimiz (s.a.v)'in Hz. Hatice'den ikisi erkek, dördü kız olmak üzere sırasıyla, Kasım, Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fâtıma ve Abdullah adlarında altı çocuğu oldu. Araplarda ilk çocuğun adı ile anılma âdet olduğundan Hz.Peygamber (s.a.s.)'e de "Ebü'l-Kasım" denildi. Kasım ile Abdullah küçük yaşta öldüler. Kızları büyüdüler. Fakat Fâtıma'dan başka hepsi de babalarından önce vefât ettiler. Yalnız Fâtıma, Peygamber (s.a.s.)'in vefâtından sonra altı ay daha yaşadı.

Ebubekir kızı Aişe de dahil olmak üzere, EşLeri diye bahsediLen diğer kadınLar veya cariyelerden bir tane çocuk adı söyleyebilecek varsa; bu iddiamdan vazgeçerim.
    Hz. Muhammedin çok evlilik iddiası bazı çevrelerin çok evliliği makul gösterebilmek için uydurdukları saçmalıklardır..............
    BöyLe bir şey kesinlikle yoktur.........
    DeĞeR VeRDiĞiN iNSaN SeNiN DeĞeRiNi BiLMiYoRSa;
    BıRaK KeNDi DeĞeRi iLe KaLSıN !!!!!!!!!!

IMPARATOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    26
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    0
    @IMPARATOR

Değerli abim ilerleyecerk konularımızda zaten peyganberimizin bu ismi gecen kadınlarla koruma amaclı evlendiklerini söyleytecektim.laikin İbrahim Adını verdiği oğlu mısır'lı olup peyganber ocagında nurlanan Mariye'den dünyaya gelmiştir.Eger donu dizisini taikp edersenizse zaten hepsi teker teker yazılıp en sonunda kaynak isimleriyle de bilgilendirlecektir

aZaT07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    156
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    846
    @aZaT07

Alıntı IMPARATOR Rumuzlu Üyeden Alıntı
    Değerli abim ilerleyecerk konularımızda zaten peyganberimizin bu ismi gecen kadınlarla koruma amaclı evlendiklerini söyleytecektim.laikin İbrahim Adını verdiği oğlu mısır'lı olup peyganber ocagında nurlanan Mariye'den dünyaya gelmiştir.Eger donu dizisini taikp edersenizse zaten hepsi teker teker yazılıp en sonunda kaynak isimleriyle de bilgilendirlecektir

Cariye denilmesine rağmen; bir savaştan sonra komutan olan eşinin ölümü üzerine Yüce Peygamberimizce koruma altına alınan Mariya'nın koruma altına alınma nedeni, Maria'nın hamile olmasındandı....

AçıkLamaLarınız için teşekkürler imparator kardeşim.......
    DeĞeR VeRDiĞiN iNSaN SeNiN DeĞeRiNi BiLMiYoRSa;
    BıRaK KeNDi DeĞeRi iLe KaLSıN !!!!!!!!!!

Etiketler