Hz:Muhammed(s.a.v.)25 yık süren Hatice!den sonra Zem'a kızı Sevda ile ikinci izdivacı yaptı.Sevda ile evlenmesi söyle rivayet edilir:
Hz.Muhammed Hatice'nin yokluğunu hisstetiği bir andı o günler.Osman b.Maz!ün un hanımı Havle resülü ekremin karşınn da oturup;
__Ay Allah'ın resülü yanınıza geldiğimde Hatice nini yokluğu hemende göze carpıyor dedi.
___HzMuhammed
__Evet o çocuklarımın annesş ve evimin bekcisiydi dedi.
Havle
__Eger izin verirsenizse size dünürcükül yapmak isterim Ya Muhammed dedi
Havle iki kadın bıraktı Resülü ekremin karşısına birisi
Ebübekirin kızı Aişe
Diğeri ise Zem'a kızı Sevda dır diye iki kadın ismi bildirdi resüle
Havle önce Ebübekirin sonrada Sevda'nın evine gitti.Sevda (rh)dul ve çocukluydu.Buna ragmen Resülü ekrem Sevda'yı ikincieşi olarak aldı ve Sevda Peyganber ocagında kutlu yerini aldı.
Hz.Muhammed Ebü bekir kızı Aişe ile izdivac yapıyor;ve Aişe'yi 3 eş olarak alıyor.Hz.Muhammed Hz:Aişe'yi şu
sözleriyle övmektedir.
_-İnsanlalrın bana en sevgilisi Aişe'dir.sözleri Hz:Aişe'yı digerlerinden ayırmıştı.HzAişe iffet ve berekt sarayına geldiginde o kadar bilgili idiki diger kadınlardan üstünlüğü hep göze carpardı bunu için Hz Aişe kenidin digerlerinden ayrıan farklılıkları söyle sıralamıştır
1)Cebrail benim yanımda Muhammed'e vahi getirdi
2:Hz Hatice-i Kübra'ya Allah'ın selamin Cebrail getirdi amma bana Cebrail'in selamini allah'ın resülü bildirdi.
3:Resülü Ekrem benim evimde ve benim yanımda Ruhunu teslim etti.
ve yine bir çok özellllik bildirerk kendisinin digelrerinden üstünlüğünü bildirdi.Allah'ın Resülünün 3 eşiliği ile mükafatlandırılan Hz Aişe 13 haziran 678 tarinde ramazan ayının 17 günü ruhunu allaha teslim etti:::::::::......
Noteyganber efendimiz Hz.Muhammed'in Hz Sevda ve Hz Aişe ile izdivaclarını paylaştım. Yarın :Hz:Hafsa,Hz.Zeynep binti Hüzeyme veHz.Ümmü Seleme Haziretrlerini işleyerek devam etmek istiyorum
Allah'ın selamı ve mutluluğu sizlerin üzerinize olsun