can gardaşlar.bu oyunda hem bilgi edinmiş olacağız hem şehirlerimizi tanımış olacağız..herkes yaşadığı şehrin nesi meşhursa yazmasını rica ediyorumm
hadi kolay gelsin..
önce ben başlayayım..
Bulunduğunuz şehrin nesi meşhur..?
can gardaşlar.bu oyunda hem bilgi edinmiş olacağız hem şehirlerimizi tanımış olacağız..herkes yaşadığı şehrin nesi meşhursa yazmasını rica ediyorumm hadi kolay gelsin.. önce ben başlayayım..;) Bulunduğunuz şehrin nesi meşhur..?
Bu konu 18606 kez görüntülendi 75 yorum aldı ...
can gardaşlar.bu oyunda hem bilgi edinmiş olacağız hem şehirlerimizi tanımış olacağız..herkes yaşadığı şehrin nesi meşhursa yazmasını rica ediyorumm
hadi kolay gelsin..
önce ben başlayayım..
Bulunduğunuz şehrin nesi meşhur..?
Nevşehir.
Kapadokyasıyle,peri bacaları,yer altı şehirleri ile meşhurdur..
üzüm çeşitlerinin çokluğuyla meşhurdur..kabak çekirdeği,patatesi ile meşhurdur..
Abdullah çatlısıyla,refik başaran ile meşhurdur..
üzüm pekmezi ve rakı şarapları ile meşhurdur..
tandır paklası ile ve nevşehir tavası ile meşhurdur..vs
pomza,un fabrikaları, kızıl ırmağı ile meşhurdur..
...............hmmm mantisi ..................
kabugu kirilan sedef uzuntu vermesin
sana icinde inci vardir
Topkapı Sarayı, Sultanahmet ve Süleymaniye Camileri, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Mısırçarşısı, İstiklal Caddesi, Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları, Yıldız-Gülhane - Emirgan Parkları, Çamlıca Tepesi, Prens Adaları, Rumeli Hisarı, Haliç Piyerloti, Kız Kulesi, İstanbul Boğazı, Minyatürk, İstanbul Surları, Galata Kulesi, Sultanahmet Meydanı, Aya İrini Müzesi, Eyüp Sultan Camii, Boğaz Köprüleri, Bozdoğan Kemeri, Fener Rum Patrikhanesi............daha neler neler varrr
"Kutsal Toprak Ana, ağaçlar ve tüm doğa, düşüncelerinizin ve yaptıklarınızın şahididir..."
Winnebago Bilge Sözü
Yağmuru...
.........PEYNIRI................
köftesi...
bu şehirde kalırımtaşları nın bile dudakları boyalı..burası
günah şehri
Hacı Bektaşi veli hazretleri ve türbesi meşhur.. damat ibrahim paşası meşhur..Abdullah Çatlısı Meşhur..refik başaranı meşhur..
Türkiyenin başkenti oluşu anıtkabirin olması oyun havası keçisi turşusu ve elması daha var ilerde sayarım