MALUM BAYRAM GELİYO ADI ÜSTÜNDE ŞEKER BAYRAMI TATLISIZ OLMAZ DEMİ SİZE Bİ KAÇ ALTARNETİF TATLI ÇEŞİDİ İŞTE ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN....... http://img15.imageshack.us/img15/1020/339872454653989b2807.jpg

Bu konu 3185 kez görüntülendi 6 yorum aldı ...
BAYRAM TATLILARI 3185 Reviews

    Konuyu değerlendir: BAYRAM TATLILARI

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 3185 kez incelendi.

  1. #1
    GARAGIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    2.041
    Konular
    545
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    698
    @GARAGIZ

    Standart BAYRAM TATLILARI

    MALUM BAYRAM GELİYO ADI ÜSTÜNDE ŞEKER BAYRAMI TATLISIZ OLMAZ DEMİ
    SİZE Bİ KAÇ ALTARNETİF TATLI ÇEŞİDİ İŞTE ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN.......


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]








    [B]HURMALI TRUFF[/B]
    Bu şık truff'ları da sevgili Devletşah'ta gördüm ve ramazan ayının daha başında yapmayı aklıma koydum. Hem görüntüsü çok hoş oldu, hem de evdeki hurmalar değerlenmiş oldu. Ayrıca bayram boyunca sürekli şeker yiyen çocukların midesine de sağlıklı bir şey girmiş oldu



    Malzemeler

    2 Paket Hurma
    3/4 Çay Bardağı Süt
    1 su Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    120 Gr. Bitter Çikolata


    Yapılışı


    Hurmaları 1 saat suda bekletin ve kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
    Hurma, süt, ceviz ve tarçını robotta birbirlerine karışıncaya kadar (çok kısa bir süre) çekin.
    Elinizi ıslatarak, karışımdan küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.
    Eritmiş olduğunuz çikolataya bulayın ve 1 gece dolapta bekleterek donmasını sağlayın.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: BAYRAM TATLILARI

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: GARAGIZ

          Cevaplar: 6

          Görüntüleme: 3185


  2. #2
    GARAGIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    2.041
    Konular
    545
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    698
    @GARAGIZ

    Standart


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]





    YOGURT TATLISI
    Malzemeler:
    3
    adet yumurta
    1 su bardagi yogurt
    1 su bardagi tozseker
    Iki buçuk su bardagi un
    1 paket kabartma tozu
    1 adet limonun rendelenmis kabugu
    Yarim limonun suyu
    Serbeti için:
    Dört buçuk su bardagi su
    Dört buçuk su bardagi tozseker
    1-2 damla limon

    TARIFI:
    Yumurtalari ve sekeri birlikte çirpin. Yogurt, limon kabugu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karistirin. Un ve kabartma tozunu karistirip diger malzemelere ilave edin. Hazirladiginiz hamuru yaglanmis firin kabina döküp, önceden isitilmis 170 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Serbeti hazirlamak için su ve sekeri karistirip ocaga oturtun. Kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra ocaktan alin. Limonu ekleyin. Hazirladiginiz serbet sicakken, sicak kekin üstüne dökün. Kabarmasi için üzerini bir kapakla örtüp serbeti çektirin. Soguduktan sonra servis yapin.

    ---------------------------------------------------------------------------ÇIKOLATALI BADEMLI REVANI


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]





    Malzemeler:1 su bardagi un
    1 'er su bardagi irmik ve tozseker
    3 adet yumurta
    1 çay bardagi süt
    3-4 çorba kasigi iri çekilmis badem
    1 paket (80 gram) bitter çikolata
    1 paket kabartma tozu

    Serbeti için:

    Üç buçuk su bardagi tozseker
    5 su bardagi su
    1 çorba kasigi limon suyu
    Süslemek için:
    2'ser çorba kasigi çekilmis antepfistik ve badem
    8-10 adet yarim ceviz

    TARIFI:
    Serbeti hazirlamak için su ve sekeri karistirip 5 dakika kaynatin. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alin. Ayri bir yerde yumurtalari çirpin ve üzerine un, irmik, seker, süt, badem ve kabartma tozunu ekleyip karistirin. Çikolatayi rendeleyip karisima ekleyin. Hamuru yaglanmis bir kaliba dökün. Önceden isitilmis 160 derecelik firinda 35-40 dakika pisirin. Revaniyi tepside dörde bölün ve sicakken üstüne soguk serbeti azar azar dökün. Soguduktan sonra dilimleyip fistik, badem ve cevizle süsleyerek servis yapin.



    şimdilik 3 tane yarın devam edeyim şimdilik bunlarla idare edin

  3. #3
    Çağlar Toprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    29.05.2009
    Yaş;
    35
    Mesajlar
    269
    Konular
    38
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    572
    @Çağlar Toprak

    Standart

    tatlı olsun da ne olursa olsun (=

    anneme yüklenme vakti yaklaşıyor
    Is it true
    Is it over
    Did I throw it away
    Was it you
    Did you tell me you would never leave me this way
    Yayılın çimenlerin üzerine. Acele edin... Er veya geç... Çimenler yayılacak üzerinize...

  4. #4
    GARAGIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    2.041
    Konular
    545
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    698
    @GARAGIZ

    Standart

    YUMURTA TATLISI


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]




    Malzemeler:
    3 adet yumurta
    Bir buçuk limonun suyu
    Bir buçuk su bardagi un
    1 çay kasigi karbonat
    Serbeti için:
    3 su bardagi tozseker
    3 su bardagi su
    1 tatli kasigi limon suyu
    Üzerine:
    1 çay bardagi rendelenmis hindistancevizi
    Kizartmak için: 2 su bardagi siviyag



    TARIFI:
    Öncelikle serbet için su ve tozsekeri bir tencereye alin. Kisik ateste kaynatarak serbet kivamina geldiginde limon suyunu ekleyip ocaktan alin. Sogumasi için kenara alin. Diger taraftan yumurtalari iyice çirpin. Limon suyunu ekleyip tekrar çirpin. Unu ve karbonati ilave edip iyice karistirin. Yagi derin bir tavaya alip kizdirin. Beklemeden, bir çorba kasigi ile karisimdan yaga bezeler atin. Nar gibi kizarttiginiz bezeleri sicak olarak, soguk serbete atin ve hemen çikartin. Servis tabagina alip üzerine rendelenmis hindistancevizi serpip, servis yapin.



    -----------------------------------------------------------------------
    KÜNEFE


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]




    Malzemeler:
    300gram tel kadayif
    200 grram tereyagi
    200 gram tuzsuz peynir
    1 su bardagi çekilmis antepfistigi
    Serbet için:250 gram toz seker
    1 su bardagi su
    2-3 damla limon suyu

    TARIFI:
    Serbeti hazirlamak için su ve tozsekeri kaynatip, limon suyunu ekleyin. Sogumaya birakin. Kadayifi biçak yardimi ile ince kiyin. Küçük künefe kaplarini kalin bir tabaka halinde yaglayin. Kiyilan kadayifin yarisini kaplara serperek hafifçe bastirin. Ufalanan peyniri kadayifin üzerine pay edin. Üzerine yeniden kadayif koyun. Hafifçe üzerine bastirin ve kisik ateste her iki tarafini da çevirerek kizarincaya pisirin. Soguk serbeti, sicak künefenin üzerine gezdirin. Antepfistigiyla süsleyip servis yapin.

  5. #5
    GARAGIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    2.041
    Konular
    545
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    698
    @GARAGIZ

    Standart

    ÇIKOLATALI BAKLAVA


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]





    Malzemeler:
    3 adet yumurta
    3 çorba kasigi yogurt
    3 çorba kasigi siviyag
    1 çorba kasigi sirke
    3 çorba kasigi kakao
    Aldigi kadar un


    Açmak için:1

    su bardagi nisasta
    1 su bardagi kakao
    250 gram margarin
    250 gram tereyagi
    Içine:
    300 gram iri kiyilmis ceviz
    1 su bardagi damla çikolata


    Serbeti için:
    4 su bardagi su
    4 su bardagi tozseker
    Yanm limonun suyu


    TARIFI:

    Hamuru hazirlamak için, yumurta, yogurt, siviyag, sirke ve kakaoyu bir kaba alip karistirin. Üzerine azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur elde edene dek yogurun. Hamuru streç filme sarip yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 bezeye ayirin. 1 su bardagi nisasta ve 1 su bardagi kakaoyu eleyin. Bu karisimdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açin. Tepsiyi yaglayin. Margarin ve tereyagini eritin. Ceviz ve damla çikolatayi karistirin. Açtiginiz yufkalardan 3 tanesini kenara ayirin. Kalan yufkalari dörde bölün. Iki kat tepsiye serin. Üzerine yag gezdirin. Dört kattan sonra çikolatali cevizli harç serpin. Kestiginiz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yag gezdirip, dört katta bir de cevizli karisimdan serpin. En üste bütün biraktiginiz üç adet yufkayi yerlestirin. Kalan yagi üzerine gezdirin. Daha sonra baklavayi arzunuza göre dilimleyin. 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Bu arada serbeti için, su ve tozsekeri bir tencereye alip ocaga oturtun. Kaynamaya basladiktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki tasim kaynatip ocaktan alin ve sogutun. Firindan aldiginiz sicak baklavanin üzerine soguk serbeti dökün. Baklava serbeti çekince servis yapin.


    --------------------------------------------------------------------------

    GERDAN BAKLAVA


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]







    Malzemeler:

    2 adet yumurta
    1 çay bardagi siviyag
    1 tatli kasigi tuz
    1 su bardagi süt
    Yarim kg un
    1 su bardagi nisasta
    5 su bardagi dövülmüs ceviz
    250 gram margarin
    250 gram tereyagi
    Serbeti için:
    Üç buçuk su bardagi su
    1 kg tozseker
    1 çay kasigi limon suyu



    TARIFI:
    Yumurta, siviyag, tuz, süt ve unu derin bir kapta yogurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayirin. Bezelerin arasina nisasta serpip, tepsi büyüklügünde açin. Yufkanin üzerine ceviz serpin. Kenarlarindan burusturup, 4 parmak genisliginde büzün. Tepsinin genisliginde kesin. Tepsiye yerlestirin. Yufkalarin tümünü bu sekilde hazirlayin. Margarin ve tereyagini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alin. Sicak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapin

  6. #6
    GARAGIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    2.041
    Konular
    545
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    698
    @GARAGIZ

    Standart

    DÜRÜM BAKLAVA


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]



    Malzemeler:
    1 kg baklavalik un
    3 adet yumurta
    Yarim çorba kasigi tuz
    2 su bardagi su
    Yarim kg nisasta
    400 gram tereyagi
    Iki buçuk su bardagi antepfistigi
    Serbeti için:
    1 kg tozseker
    Üç buçuk su bardagi su



    TARIFI:
    Unu derin bir kaba eleyin. Ortasini havuz gibi açip, yumurtalari kirin. Tuz ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yogurun. Üzerini nemli bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru 12 esit parçaya bölün. Üzerlerine nisasta serpip, elinizle hamurlari yassi hale getirin. Düz bir zemin üzerinde, oklava ile olabildigince ince açin. Açma sirasinda hamurlarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin. Açtiginiz 12 adet yufkanin üçünün aralarina eritilmis tereyagi sürüp, üst üste dizin. Son yufkanin üzerine dövülmüs antepfistigi serpin. Diger üç yufkanin aralarina eritilmis tereyagi sürüp, antepfistiginin üzerine dizin. 2 adet oklavayi yufkalarin iki kenarina koyun. Oklavalar karsilikli gelecek sekilde, yufkalari oklavalara sarin. Ortada bulusan oklavalarin arasindan yufkayi kesin ve oklavalari yufkadan dikkatlice büzdürmeden çikarin. Üçer parmak genisliginde kesin. Diger hamur parçalarina da ayni islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye, rulolarin açik kismi altta kalacak sekilde dizin. Kalan eritilmis tereyagini üzerine gezdirin. Fazla yagi tepsiyi egerek bosaltin. Üzerlerine yagli kagit koyun. Önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Serbet için tozseker ve suyu kaynatin. Surup kivamina geldiginde ocaktan alip sogutun. Firindan çikardiginiz tatlinin üzerine dökün. Serbeti çektikten sonra servis yapin.


    ----------------------------------------------------------------------


    TEL KADAYIF


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]




    Malzemeler:
    1 kg tel kadayif
    1 çorba kasigi tereyagi
    250 gram çekilmis ceviz
    2 çorba kasigi çekilmis antepfistigi
    Serbet için:
    1 litre su
    1 kg tozseker
    Çeyrek limonun suyu
    Üzerine:
    Toz antepfistigi


    TARIFI:
    Kadayifi didikleyerek tel tel ayirin. Yuvarlak, küçük bir kasenin içine tereyagi sürün (kase, kadayifin yuvarlak bir hal almasi için kalip olarak kullanilacak). Kaseye serilen tel kadayifin içine 2 tatli kasigi çekilmis ceviz koyun. Kadayifin kenarlarini kasenin içine dogru kapatin. Kaseyi, yaglanmis derin bir firin tepsisine ters çevirip, kadayifi çikarin. Kadayif bitene kadar ayni islemi tekrarlayin. 180 derece firinda, üzeri kizarana kadar pisirin. Bu arada baska bir tencerede su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha kaynatin. Atesten alip, ilinmaya birakin. Kizaran kadayifi firindan aldiktan sonra üzerine ilinmis serbeti gezdirin. Soguduktan sonra üzerine çekilmis antepfistigi serpip, servis yapin.


    --------------------------------------------------------------------------
    BALKABAKLI BAKLAVA



    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]





    Malzemeler:
    1 kg un
    3 adet yumurta
    Bir buçuk su bardagi ilik su
    1 çay kasigi tuz
    2 çorba kasigi dövülmüs antepfistigi
    1 kg balkabagi
    2 su bardagi tozseker
    Birer tutam karanfil ve zencefil
    200 gram tereyag
    Açmak için:
    Nisasta
    Serbeti için:
    2 su bardagi tozseker
    2 su bardagi su
    Yarim limonun suyu


    TARIFI:
    Serbeti hazirlamak için tozseker ve suyu kaynatin. Ocaktan alip, limon suyunu ilave edin. Daha sonra sogumaya birakin. Ayiklayip dilimlediginiz balkabagini tozsekerle birlikte yumusayana dek pisirin. Zencefil ve karanfili ekleyip, ezerek püre yapin. Ayri bir yerde unu eleyin. Yumurta, tuz ve ilik suyu ekleyip yogurun ve hamur yapin. Hamurdan 30 adet beze koparin. Her birini pasta tabagi büyüklügünde açin. 15 adet yufkayi aralarina eritilip sogutulmus tereyagi sürerek üst üste dizin. Hepsini birden nisasta ile açin. Yaglanmis tepsiye serin. Üzerine dövülmüs antepfistigi serpin. Kabak püresini de üzerine yayin. Diger hamurlara da ayni islemi uygulayin. Hazirladiginiz yufkalari kabak püresi yayilmis yufkalarin üzerine yayin. Baklava dilimi seklinde kesin. Kalan tereyagini üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana dek pisirin. Firindan aldiktan sonra üzerine soguk serbet gezdirin. En az 4 saat dinlendirerek servis yapin.

    --------------------------------------------------------------------------

    MEYVELI BAKLAVA


    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]






    Malzemeler:

    1 adet yufka
    Kuru meyveler (incir, kayisi, hurma, erik)
    1 adet muz
    birkaç adet çilek
    Ceviz, findik, badem
    Bal
    Tarçin
    Kizartmak için:
    Siviyag
    Sosu için:
    100 ml krema
    Yarim çay kasigi tarçin
    1 tatli kasigi bal
    1 çay kasigi rendelenmis portakal kabugu
    1 tatli kasigi muz likörü

    TARIFI:Öncelikle sosunu hazirlayin. Bunun için, krema ve diger malzemeyi çirpin. Meyveleri ve kuruyemisleri küçük dograyip, karistirin. Baklava için de yufkayi ikiye bölün. Iç malzemelerden dilediginiz miktarda içine koyup, sigara böregi gibi sarin. Kizgin siviyagda kizartin. Meyveli yufkalari 4 parmak genisliginde, verev sekilde kesin. Sosu soguk olarak servis tabagina alin. Üzerine baklava dilimlerini koyup servis yapin.

  7. #7
    aZaT07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    27.04.2009
    Mesajlar
    1.746
    Konular
    156
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    842
    @aZaT07

    Standart



    Hadi bu kadarcık da benim ikramım oLsun!!!
    Konu aZaT07 tarafından (16.09.2009 Saat 13:18 ) değiş;tirilmiş;tir.
    DeĞeR VeRDiĞiN iNSaN SeNiN DeĞeRiNi BiLMiYoRSa;
    BıRaK KeNDi DeĞeRi iLe KaLSıN !!!!!!!!!!

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş